Autá

Zaplaťte 2700 dolárov a môžete sa pozerať, ako vám poskladajú auto

"Zaplatiť 157-tisíc dolárov za superšportové auto nie je všetko. Za ďalšie tisíce si môžete pozrieť, ako vám ho poskladajú. "

Erik Stríž, 1. marca 2017 10:00
Acura NSX (2017) Foto: Acura
Vlastníctvo luxusného športového automobilu Acura NSX za 157 800 amerických dolárov nie je všetko. Je potrebné vedieť ho dobre šoférovať, vozidlo si vyžaduje pravidelný, kvalitný a drahý servis, je nutné platiť zaň dane, vhodne ho garážovať a tiež dbať na to, aby nemalo po roku najazdených 60-tisíc kilometrov, ktoré by znižovali jeho hodnotu. Pri všetkých nákladoch na prevádzku a servis už príde 2700 dolárov ako pomerne malá čiastka a nie je sa čomu čudovať, keď v Spojených štátoch za tieto peniaze môžete sledovať aj samotnú výrobu svojho budúceho auta na vlastné oči.

Program za tisíce spustila značka Acura a nepochybujeme o tom, že bude mať medzi zákazníkmi úspech. Tí totiž môžu prísť priamo do výrobných hál spoločnosti a vlastnými očami sledovať, ako ich budúce auto postupne skladajú kvalifikovaní pracovníci.

Acura NSX (2017) Foto: Acura
V meste Marysville (štát Ohio) majitelia vyrábaného superšportu NSX nielen sledujú proces výroby, ale aj absolvujú školenia a praktické kurzy. Šoférovať automobil s nízkym podvozkom a výkonom 573 konských síl nie je vôbec také triviálne, ako by sa mohlo na prvý pohľad zdať. Takéto autá kopú, prudko brzdia, hučia a v nesprávnych rukách sa môžu stať nebezpečnými nielen pre vodiča, ale aj okolie.

Vyššie uvedená cena pritom platí za jednodňovú návštevu centra Performance Manufacturing Center, tí ešte bohatší si môžu vybrať aj dvojdenný variant.

Acura NSX (2017) Foto: Acura

Jedinečný hybrid so štyrmi motormi

Značka Acura je v skutočnosti Honda, iba prispôsobená pre americký trh. Model NSX patrí k vrcholovým modelom značky a v zámorí sa predáva od roku 1990. Už vtedy mala výkon 270 konských síl, ktorý bol už sám o sebe famózny.

Dodnes sa však celkový výkon viac ako zdvojnásobil a súčasná generácia NSX ponúka závratných až 573 koní, hybridné pohonné ústrojenstvo a 9-stupňovú automatickú prevodovku DCT.

Acura NSX je unikátny hybrid, pretože obsahuje až tri elektrické motory a jeden spaľovací na benzín. Dva elektromotory pritom poháňajú predné kolesá, spaľovací motor je umiestnený za dvojicou sedadiel v kokpite. Zaujímavosťou je, že tento motor má ešte dvojité preplňovanie a šesť valcov.


Via: You Can Now Watch Acura Build Your NSX Supercar In Front Of Your Eyes


ODPORÚČAME AJ:
Kto prevezme zodpovednosť za správanie samojazdiacich áut?
Samojazdiace autá v Číne a elektrická formula bez pilota
Mestská hromadná doprava budúcnosti nebude obmedzovať osobné autá
Tesla predstavila nový elektromobil Model 3 určený pre masový trh
Ako budú vyzerať autá za sto rokov? Možno aj takto
Kľúč k autu bude čoskoro minulosťou, Švédi odomykajú autá mobilmi

Komentáre