Autá

Debut striebornej hviezdy vo Formule E

"Pretekársky debut Mercedes-Benz EQ Formuly E sa blíži. V uplynulých týždňoch tím absolvoval ďalší míľnik na ceste k prvému nasadeniu na pretekárskej trati v rámci šiestej sezóny ABB FIA Formuly E. "

Peter Škorňa, 25. apríla 2019 7:00
Mercedes-Benz EQ Formuly E Foto: Daimler AG
Stoffel Vandoorne a Edoardo Mortara absolvovali počas troch dní v talianskom Varane prvý výjazd v novom vozidle Mercedes-Benz EQ Silver Arrow 01. Edoardo Mortara štartoval v uplynulých dvoch rokoch v rámci motoristického športu Mercedes-AMG v DTM a je naďalej spojený s tímom. V rámci testovacích jázd vo Varane zastúpil Garyho Paffetta pilot výrobcu Venturi, ktorý bol v nasadení v rámci súťaže Intercontinental GT Challenge v meste Laguna Seca.

Prvý deň boli na programe cvičné jazdy nového vozidla, v priebehu ktorých musel tím podľa predpisov najazdiť maximálne 50 kilometrov, aby sa skontrolovali systémy. Počas prvých testovacích dní nové vozidlo celkovo absolvovalo 527 km. Cieľom bolo zhromaždiť čo najviac informácií a údajov o prvej verzii hnacieho ústrojenstva a zvyšného náhonu.



„Keď sa nové pretekárske vozidlo prvýkrát preberie k životu a vyjde na pretekársku trať, je to vždy mimoriadny okamih,“ povedal šéf motoristického športu Mercedes-Benz Toto Wolff. „Nedosiahli sme len dôležitý míľnik pre náš ešte mladý tím, položili sme aj pevný základ pre ďalší vývoj. Do nášho pretekárskeho debutu na začiatku sezóny koncom tohto roka však pred sebou máme ešte veľa práce.“

„S priebehom nášho prvého testovania nového vozidla sme veľmi spokojní,“ povedal Ian James, výkonný riaditeľ spoločnosti Mercedes-Benz Formula E Ltd. A pokračoval: „Prvé testovacie dni vo Varane boli veľmi dôležitým krokom vo vývoji nášho tímu. Pritom sa zišli odborníci z našich prevádzok v Affalterbachu, Brackley, Brixworthe a Stuttgarte, ktorí po úspešnej práci ako členovia tímu opäť odišli – bola to hodina vzniku tímu Mercedes-Benz EQ Formuly E. V rámci ďalších týždňov a mesiacov nás na ceste k prvým pretekom čaká ešte veľa ďalších míľnikov.“

Komentáre