Autá

Range Rover Evoque ponúkne dve nové luxusné verzie

"V priebehu budúceho roka sa síce nedočkáme celkom nového Evoque, automobilka pripraví jeho dve nové luxusné edície. "

Erik Stríž, 18. decembra 2014 14:00
Range Rover Evoque Autobiography Dynamic (2015) Foto: Range Rover


Autobiography a Autobiography Dynamic sú dve nové úrovne výbavy, ktoré okrem úpravy motorizácie ponúknu aj niekoľko nových technológií a vyššiu úroveň komfortu.

Na prvý pohľad z vonku sa vozidlá v úrovni výbavy Autobiography menia skôr v detailoch. Upravená je maska chladiča, karoséria má mierne dynamickejší styling, členitejšie pôsobia svetlomety, spodný spojler, úžasne vyzerajú 20-palcové disky kolies z ľahkej zliatiny v matnom čiernom laku. Verzia Autobiography Dynamic je na fotografiách odprezentovaná v nápadnej metalickej oranžovej farbe karosérie s názvom Phoenix Orange.

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic (2015) Foto: Range Rover

Interiér ponúkne pomerne širokú paletu možností, ako si vozidlo individuálne prispôsobiť. Budúci majitelia týchto vozidiel v ich najvyššej výbave dostanú na výber zo šiestich farebných kombinácií. Kožený interiér Dynamic Plus umožní vybrať si vlastné sedadlá, športové alebo luxusné klimatizované, v štyroch farebných verziách.

Zatiaľ, čo v celej modelovej palete Evoque je systém pohonu všetkých kolies Active Driveline voliteľný a za poplatok, v prípade Autobiography sa stáva pevnou súčasťou výbavy. Zaujímavosťou technológie od automobilky je, že aktívne využíva pohon všetkých štyroch kolies iba vtedy, keď je to potrebné, vďaka čomu vozidlo efektívnejšie pracuje s palivom. Súčasťou výbavy je aj štandardne montovaná automatická prevodovka ZF s deviatimi stupňami.

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic (2015) Foto: Range Rover

Veľkú pozornosť si v prípade týchto dvoch modelov zaslúžia brzdy. Na prednej náprave boli použité brzdové kotúče s priemerom 350 milimetrov, čo umožňuje vodičovi odtrhnúť sa z reťaze a vyskúšať si limity výkonných motorov bez obavy, že by malo auto problém s včasným zastavením.

Ešte viac pozornosti si však zaslúži systém TVB, ktorý pomocou bŕzd dokáže smerovať účinok krútiaceho momentu. Táto technológia sa prejavuje predovšetkým pri veľmi dynamickej a akčnej jazde, kedy obmedzuje nedotáčavosť vozidla.

Range Rover Evoque Autobiography Dynamic (2015) Foto: Range Rover

Automobilka zdôrazňuje schopnosť vozidiel s prívlastkom Autobiography pripojiť sa k mobilnému telefónu. Presnejšie by bolo napísať, že to telefón sa pripája k automobilu, avšak záujmom softvérových inžinierov bolo aktívne využívať funkcie telefónu prostredníctvom ovládacích prvkov v interiéri. Je na to určená mobilná aplikácia, po nainštalovaní ktorej už len telefón pripojíte do multimediálneho rozhrania automobilu cez USB kábel.

ODPORÚČAME AJ:
Audi Q7: Žiadna modernizácia, ale celkom nové vozidlo
Najočakávanejšie SUV budúceho roka sa odlišuje zadkom
Nová Škoda Fabia spôsobila ošiaľ
ZABUDNUTÝ LUXUS: Vo svete sú opustené tisíce drahých áut
Nudíte sa? Vyrobte si vlastné auto, ako títo piati kutilovia

Komentáre