Autá

Toto auto získalo v teste bezpečnosti päť hviezd

"V aute nechýba sedem airbagov a upevňovací systém i-Size pre dve detské sedačky."

Peter Škorňa, 24. januára 2018 8:00
Pick-up Mercedes-Benz Triedy X Foto: Daimler AG
Pick-up Mercedes-Benz Triedy X získal v nezávislom teste bezpečnosti Euro NCAP najlepšie hodnotenie päť hviezdičiek a to v kategóriách bezpečnosť cestujúcich, bezpečnosť detí, ochrana chodcov a asistenčné systémy.

Tento výsledok dosiahol predovšetkým vďaka stabilnej karosérii s vysokopevným bezpečnostným rámom priestoru pre cestujúcich a štruktúre, ktorá umožňuje prednej aj zadnej časti cielene zachytiť deformačnú energiu, a vďaka veľkému množstvu prvkov bezpečnostnej výbavy, ktoré je v segmente stredne veľkých pick-upov neobyčajné.

Sériovo je na palube tejto triedy napríklad sedem airbagov a upevňovací systém i-Size pre dve detské sedačky. K ďalším prvkom výbavy patria aktívny asistent brzdenia, asistent udržiavania v jazdnom pruhu a asistent sledovania dopravných značiek. Dopĺňa ich stabilizačný program pre jazdu s prívesom, systém na kontrolu tlaku v pneumatikách, systém núdzového volania, tempomat a svetlomety s LED. Na želanie je dostupná aj cúvacia kamera alebo 360-stupňová kamera.



Komentáre