Autá

Automobilka za príplatok nahradí jedno sedadlo stolíkom

"Luxusné SUV chce byť za príplatok ešte luxusnejšie. Namiesto jedného z predných sedadiel výrobca dosadí stolík. Majiteľ síce príde o miesto na sedenie, ale bude si mať kam uložiť hodinky. "

Erik Stríž, 24. apríla 2015 12:00
Volvo CX90 Lounge Console Foto: Volvo
Nech znie úvod článku akokoľvek cynicky, v skutočnosti vôbec nemáme k novému konceptu od automobilky Volvo žiadne výhrady. Cieľom výrobcu je zavďačiť sa menej početnej skupine zákazníkov, ktorí chcú jazdiť v luxusnom veľkom vozidle, ale dopriať si ešte viac ako už aj tak vysoký štandard.

Koncept luxusného interiéru s názvom Volvo Cars Lounge Console by sa mohol postaviť tvárou v tvár aj aktuálne najvychytenejšiemu automobilovému interiéru v limuzíne Mercedes-Maybach.

Volvo CX90 Lounge Console Foto: Volvo

Ešte lepšie riaditeľské sedadlo

Základným predpokladom pre využitie balíka Lounge Console je kúpa nového modelu XC90. Toto priestorovo veľkorysé SUV umožňuje, aby sa pasažieri na zadných sedadlách cítili nielen bezpečne a slobodne, ale aj obklopení luxusom a prémiovými materiálmi.

Takzvané riaditeľské sedadlo, teda pravé vzadu, je v prípade balíka Lounge Console výrazne zvýhodnené oproti ostatným dvom. Áno, iba dvom, pretože predné sedadlo spolujazdca je v koncepte nahradené multifunkčným stolíkom.

Tento multifunkčný stolík slúži ako taburetka na vyloženie nôh, ako odkladací priestor na kozmetiku, doplnky a dokonca topánky a vďaka výklápaciemu 17-palcovému displeju aj ako multimediálne centrum. K tomu je potrebné pripočítať ešte štandardnú stredovú konzolu s vlastnými ukladacími priestormi a ovládacími prvkami.

“Hlavný pasažier” má tak k dispozícii oveľa viac priestoru pre skladovanie nevyhnutných drobností. Skutočnosť, že sa z interiéru odstránilo predné sedadlo spolujazdca, malo veľký vplyv aj na výhľad. Pasažier na pravom zadnom sedadle má takto dobrý výhľad pred vozidlo.


Zdroj: youtube.com

Multifunkčný stolík je ovládaný elektronicky, takže jeho používateľa nečaká žiadne posúvanie po koľajniciach alebo iné manuálne úkony. Všetko je pripravené tak, aby bolo ovládanie detailov v interiéri jednoduché, intuitívne a dômyselné.

Inteligentný dizajn podriadený estetike a ergonómii

Veľkú pozornosť výrobca venoval aj samotnému vzhľadu stolíka. Nepripomína nič, čo by sme už videli inde, pozostáva z dreva, kovu a kožou čalúnených plôch. Dizajn je sofistikovaný a vhodne ladí s celým interiérom vozidla. Automobilka ho prezentuje v bielej farebnej úprave s hnedými drevenými prvkami.

Volvo CX90 Lounge Console Foto: Volvo

Interiér Lounge Console bude predstavený na najbližšom svetovom autosalóne v Šanghaji. Automobilka zatiaľ neuvádza cenu, za ktorú bude možné tento prvok zakomponovať do interiéru novej CX90, očakávame však, že bude za neprimeraný príplatok.


Zdroj: Volvocars.com


ODPORÚČAME AJ:
Luxusné japonské SUV-čko má hranaté všetko, aj blatníky kolies
SYNONYMUM ÚSPECHU: Toto je jedno z najúžasnejších áut súčasnosti
Nová generácia vozidiel Lincoln chce stavať na okázalom luxuse
Nový veľký Mercedes sa dočká aj hybridného pohonu
Hybridné BMW X5 bude mať elektromotor ako doplnok

Komentáre