Biznis

Najlepším platiteľom dane z príjmu je už po štvrtýkrát Lidl

"Finančná správa udeľovala ocenenie Merkúr piaty raz. Štyrikrát si prvenstvo odniesol Lidl, okrem posledných troch ročníkov zvíťazil aj v roku 2013."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 11. decembra 2018 15:08
Na fotografii zľava:Ing. Lenka Wittenbergerová - prezidentka finančnej správy, Kamila Klesz - vedúca úseku daní, financií a účtovníctva Lidl Slovenská republika, v.o.s., Lilijana Remich - konateľka za rezort administratívy Lidl Slovenská republika, v.o.s. Foto: Lidl
Lidl má príkladnú daňovú disciplínu a v tomto ohľade patrí medzi najpoctivejšie spoločnosti na Slovensku. Dôkazom je už v poradí štvrté ocenenie Merkúr, ktoré od Finančnej správy získala spoločnosť CE Beteiligungs-GmbH, na Slovensku činná prostredníctvom firmy Lidl Slovenská republika, v.o.s.

Ocenenie, ktorého tradícia siaha do roku 2013 a Lidl ho teda doteraz nezískal iba v jedinom prípade, sa udeľuje nielen na základe výšky dane, ale aj za dobrú daňovú disciplínu. V preklade to znamená žiaden dlh na daniach voči štátu, žiadne nálezy z daňových kontrol nad 10 000 eur a žiadne porušenia zákona o elektronických registračných pokladniciach.

V súvislosti s činnosťou Lidl Slovenská republika a na základe dosiahnutého zisku v obchodnom roku 2017 (marec 2017 – február 2018) zaplatil spoločník do štátneho rozpočtu korporátnu daň vyššiu ako 22 000 0000 €.

Zisk ocenenia Merkúr je potvrdením toho, že si ctíme zákony, dôsledne plníme naše daňové povinnosti, celý náš zisk zdaňujeme podľa slovenského daňového systému a v plnej miere spolupracujeme s daňovými úradmi. Na Slovensku pôsobíme už viac ako štrnásť rokov a chceme, aby z nášho úspechu profitovala aj krajina a jej obyvatelia. Všetok náš zisk zostáva na Slovensku a daň z príjmu v plnej miere putuje do štátneho rozpočtu, aj toto je súčasťou našej politiky spoločenskej zodpovednosti,“ uviedla Lilijana Remich, konateľka Lidl Slovenská republika, v.o.s.

CE Beteiligungs-GmbH získala Merkúra ako najlepší platiteľ danej z príjmu za zdaňovacie obdobie roka 2017 spomedzi všetkých spoločností registrovaných na Daňovom úrade Bratislava.

Komentáre