Cestovanie

Britský Independent o Tatrách: Kto tam nelyžoval, o veľa prichádza

"Lyžiarska sezóna je za dverami, začína sa zasnežovať. Lyžovačka v Tatrách sa dostala aj do zahraničných médií."

Romana Juhásová, 25. novembra 2014 9:00
Britský Independent odporučil lyžovačku v Tatrách. Ilustračné foto. Foto: TASR - Oliver Ondráš


Minulý týždeň napísal The Independent: "Zdá sa, že kým Slováci v Tatrách lyžovali viac ako storočie, my ostatní sme o veľa prichádzali." Jeho redaktor sa rozhodol využiť novootvorenú leteckú linku z londýnskeho letiska Luton priamo do Popradu a otestovať najmenšie veľhory sveta. A opísal ich mimoriadne pozitívne.

Novinár Tatry odporučil ako ideálnu destináciu pre zimnú dovolenku a to najmä pre príslušníkov strednej vrstvy hľadajúcich relax, pre rodiny s deťmi aj ľudí, ktorí hľadajú zmenu. Pre náročných dal do pozornosti kvalitné reštaurácie, v ktorých si lyžiari môžu dopriať luxus za, pre Britov, stredné ceny.

Vyzdvihol Jasnú, Štrbské pleso a Tatranskú Lomnicu, ale aj kúpele, národné jedlo a neobišiel ani cenovo dostupný alkohol. "Obedy a nápoje sú skutočne lacné a chutné, napriek tomu, že všetko čo som jedol, malo bielu farbu," humorne poznamenal.

Začína sa zasnežovať


Skutočný sneh je síce v nedohľadne, no počas uplynulého víkendu nejedného vášnivého lyžiara potešila správa o umelom zasnežovaní v nízkotatranskom lyžiarskom stredisku Jasná na severnej strane Chopka a na Štrbskom Plese vo Vysokých Tatrách. So zasnežovaním plánujú začať aj v Tatranskej Lomnici.

Vo Vysokých Tatrách sezóna začne 29. novembra a to netradične, tenisovým zápasom na Lomnickom štíte. Jasná svoje brány otvorí 5. decembra slávnostným zdobením najvyššie položeného vianočného stromčeka na Chopku. Bachledova dolina otvára sezónu druhý decembrový víkend 13. a 14. decembra.

ODPORÚČAME AJ:
Nový trend v cestovaní: Študenti nedali za cestu po Európe ani cent
Historické mesto s mladíckym elánom: Cambridge vás očarí atmosférou
Dosť bolo turistických pascí! Na cestách si doprajte domáce jedlo
Cestujete za zábavou? Toto je desať miest, ktoré jej ponúkajú najviac
Paríž a Vegas sú pasé. Najromantickejší je Rím, najdivokejší Berlín

Komentáre