Cestovanie

Prejdite sa nočným Marseille, všetko čo potrebujete, je počítač

"Či už vás zaujímajú čarovné zákutia Marseille, alebo čo dokáže technológia Google street view, virtuálna prechádzka nočným mestom s francúzskym šarmom poteší v oboch prípadoch."

Romana Juhásová, 22. apríla 2014 10:00
Nightwalk.withgoogle.com Foto: Nightwalk.withgoogle.com


Interaktívna prehliadka Google night walk odkrýva prostredníctvom fotografií, videí, informácií, hudby a hovoreného komentára klenoty hlavného mesta Provensálska, konkrétne štvrte Cours Julien.

Ukazuje v noci ožívajúcich pouličných umelcov, pôsobivé panorámy, rozpráva príbehy domácich i šéfkuchára pri príprave špecialít stredomorskej kuchyne. Jedno z najstarších miest Francúzska rozhodne má čo ponúknuť, je historicky nesmierne bohaté, hrdí sa perlami umeleckými i kulinárskymi.

Nightwalk.withgoogle.com Foto: Nightwalk.withgoogle.com
Sprievodkyňou vám bude Julie de Muer, domáca rozprávačka mestských príbehov so záľubou v odhaľovaní zaujímavostí lokálneho života. Spolu s hlasovým komentárom Christopha Perruchi predstavia 34 objektov.

Projekt vyzýva k objavovaniu duše mesta. Dušu len prostredníctvom počítača pravdepodobne nespoznáte, dozviete sa však niečo o zaujímavých a menej známych miestach a detailoch, ktoré by ste naživo možno i prehliadli. Pozrite sa čo skrýva pôvabné Marseille pod rúškom tmy.

Komentáre