Cestovanie

Návštevnosť Trenčianskeho kraja rastie, lákajú najmä kúpele a hrady

" V priemere turisti v Trenčianskom kraji strávili 3,7 dňa. Najviac času strávia v obľúbených kúpeľných mestách Trenčianske Teplice, Nimnica či Bojnice"

TASR, 20. septembra 2019 8:00
Trenčiansky hrad Foto: TASR/Radovan Stoklasa
Trenčiansky samosprávny kraj (TSK) navštívilo za prvých šesť mesiacov tohto roku takmer 192.000 návštevníkov. Je to o 18.000 viac ako v rovnakom období minulého roka.

Podľa Mateja Pláneka z oddelenia komunikácie a medzinárodných vzťahov Úradu TSK kraj láka nielen domácich, ale aj zahraničných turistov, ktorých prišlo za prvý polrok viac ako 52.000 (medziročný nárast o 500).

Ku každoročnému nárastu návštevnosti domácich i zahraničných turistov v kraji prispieva svojimi aktivitami aj Krajská organizácia cestovného ruchu (KOCR) Trenčín región.

„Okrem počtu domácich a zahraničných návštevníkov štatistiky sledujú aj počet prenocovaní v kraji. V prvej polovici roka 2019 bol tento počet viac ako 712.000. V priemere tak turisti v kraji strávili 3,7 dňa. Najviac času strávia v obľúbených kúpeľných mestách Trenčianske Teplice, Nimnica či Bojnice,“ uviedla výkonná riaditeľka KOCR Trenčín región Eva Frývaldská.

Bojnický zámok Foto: TASR/Daniel Veselský


Návštevníkov podľa nej lákajú aj hrady a zrúcaniny, ktoré najmä v letnej sezóne ožívajú podujatiami pre rodiny s deťmi. „Tešíme sa, že vďaka aktivitám správcov hradov rapídne narastá návštevnosť týchto národných kultúrnych pamiatok,“ doplnila.

Najviac turistov počas prvého polroku 2019 už tradične navštívilo Bratislavský kraj. Najmenej navštevovaným krajom je Nitriansky. Trenčiansky kraj sa spomedzi samosprávnych krajov umiestnil na šiestom mieste, v tesnom závese za Košickým krajom.

Komentáre