Cestovanie

Unikátny vlakový videoprojekt: Železničná stanica Bratislava Lamač

"TABLET.TV vám vďaka spolupráci so Železničnou spoločnosťou Slovensko, a.s. (ZSSK) opäť prináša ďalšiu časť unikátneho videoprojektu, aký na takejto úrovni na Slovensku ešte nikto nerealizoval."

Tablet.TV, 21. júla 2017 11:00
Železničná stanica Bratislava Lamač Foto: Tablet.TV
Po týždni, keď sme vám predstavili ďalšiu bratislavskú stanicu - Bratislava Predmestie ostaneme opäť v hlavnom meste a ukážeme vám stanicu Bratislava Lamač.

To všetko jednak na stránke www.teraz.sk, alebo na stránke www.tablet.tv a takisto na špecializovanej stránke o železničnej doprave - www.vovlaku.sk.
.


Železničná stanica Bratislava Lamač


Železničná stanica Bratislava Lamač leží na dvojkoľajnej elektrifikovanej trati 100, alebo 110 medzi bratislavskou hlavnou stanicou a stanicou Devínska Nová Ves.

Železničná trať z Gänserndorfu do Bratislavy uviedli do prevádzky 20. augusta 1848, takže dejiny železnice v Lamači začali písať už v tom istom roku. V roku 1902 dali do prevádzky aj druhú koľaj medzi Bratislavou a Devínskou Novou Vsou. O 65 rokov neskôr trať Bratislava – Kúty elektrifikovali a prvý elektrický vlak do Bratislavy prišiel 10. novembra 1967.

Železničná stanica v Lamači je najmenšia bratislavská stanica, má štyri priebežné dopravné koľaje, ktoré umožňujú v prípade potreby križovanie vlakov, alebo predbiehanie osobných vlakov rýchlikmi, alebo predbiehanie nákladných vlakov.
Stanica Bratislava Lamač je nesamostatnou stanicou pričlenenou k ŽST Bratislava hlavná stanica. Je prechodovou stanicou, po prevádzkovej stránke medziľahlou. Je vybavená releovým zabezpečovacím zariadením so skupinovo prestavovanými výmenami.
Železničná stanica Bratislava Lamač Foto: Tablet.TV

Výpravná budova je umiestnená po ľavej strane v smere do Devínskej Novej Vsi. V roku 2007 bola zrekonštruovaná a zateplená.

Koľajisko stanice leží takmer celé v oblúku. Pre nedostatok miesta sú odchodové svetelné návestidlá na devínskej strane umiestnené na lávke nad koľajami.

Nástupištia pre cestujúcich vybudovali pri koľaji 1, 2 a 3. V roku 2008 pri výpravnej budove vybudovali nové nástupište s povrchom zo zámkovej dlažby. Čiastočne obnovili aj sypané nástupište pri koľaji č. 1.
Pre obyvateľov Lamača a pre cestujúcich nad koľajiskom postavili lávku pre peších.
Zdroj: wikipedia.org, vlaky.net, zeleznicne.info

ODPORÚČAME AJ:
VIDEO: Rozmýšľate, kam na turistiku? Vyberte sa na Starhrad
Rozmýšľate, kam ísť s deťmi na výlet? Zabaví ich bazén s vlnobitím
Viete, ako znížiť riziko krádeže na letnom kúpalisku?
Do Bulharska vycestujete nielen za morom, ale aj za sochami z piesku
Čiernohronská železnica plní detské sny, môžete sa stať rušňovodičom

Komentáre