Cestovanie

Na mapu slovenských festivalov sa vracia Zvuk for Štiavnica

"Festivalu, ktorý sa bude konať v dňoch 17. a 19. augusta, bude predchádzať koncert rakúskej kapely Kompost 3."

TASR, 29. mája 2017 9:00
Ilustračná snímka Foto: TASR/AP
Na mapu slovenských festivalov sa po ročnej pauze vracia jazz-fusion festival Zvuk for Štiavnica. Festivalu, ktorý sa bude konať v dňoch 17. a 19. augusta, bude predchádzať koncert rakúskej kapely Kompost 3. Konať sa bude v sobotu 27. mája v Kultúrnom centre v Banskej Štiavnici.

"Kompost 3 je štvorica v Rakúsku dobre etablovaných a všestranne talentovaných muzikantov. Spoločnú púť začali v byte tretieho viedenského okrsku (2009), krátko nato sa však stali jednou z najvzrušujúcejších mladých kapiel na scéne jazzu a improvizácie," informovala za organizátorov Júlia Šimková.

Ako uviedla, ich povestná kreativita a schopnosť vtiahnuť poslucháčov do fantastických scenérií postavených na jazze, súčasnej hudbe, elektronike či „kompostovaní“ iných žánrov kapele veľmi rýchlo priniesli prestížne ocenenia. "Hudobné ceny a dva regulárne a jeden remixový album vydaný na ich domácom labele Laub Records ich okamžite katapultoval z Viedne na medzinárodné pódiá," podotkla.



V súčasnosti kapelu tvoria členovia Martin Eberle (trúbka, krídlovka), Manu Mayr (kontrabas, basgitara), Benny Omerzell (klavír, hammond, klávesy) a Lukas König (bicie). Spoločne s rakúskou speváčkou Mirou Lu Kovacs však stoja aj za projektom pod názvom 5K HD. Na Slovensko v sobotu zavíta pôvodná inštrumentálna zostava.

Koncert Kompost 3 a festival Zvuk for Štiavnica z verejných zdrojov podporilo Rakúske kultúrne fórum a Fond na podporu umenia, ktorý je hlavným partnerom festivalu.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Pohoda ohlásila ďalšie silné mená. Okrem zahraničných aj tie slovenské
Szidi Tobias vydala album Sedmoláska, predstaví ho na koncertoch
M. ĎURINDA: Chceme prinášať vždy niečo nové
Adam Ďurica zverejnil klip s fotkami z detstva, pieseň venoval mame

Komentáre