Hudba a film

Adam Ďurica začal v Ružomberku jesennú časť turné Spolu Tour

"Počas jesene a na jar 2018 Adam spolu s kapelou navštívi mestá, v ktorých ešte nekoncertoval."

TASR, 20. októbra 2017 12:00
Adam Ďurica vyrazil na jesennú časť Spolu tour. Foto: TASR/Martin Baumann
Cestu za fanúšikmi a ďalšími úspechmi začal v súčasnosti jeden z najpopulárnejších spevákov slovenskej hudobnej scény Adam Ďurica v utorok 17. októbra koncertom v ružomberskom kultúrnom dome Andreja Hlinku.

Nové miesta


Adam ním odštartoval dlho avizované pokračovanie úspešného jarného turné Spolu Tour. Sálou sa niesli najznámejšie hity ako Mandolína, Neľutujem či Predpoveď počasia. Nechýbali ani skladby z albumu Spolu, ktorý vydal koncom minulého roka. Veľký potlesk si vyslúžila najmä pieseň Nebojím sa, ku ktorej Adam Ďurica nedávno predstavil lyric video a je jednoznačne najprogresívnejším songom jeho tvorby. Počas jesene a na jar 2018 Adam spolu s kapelou navštívi mestá, v ktorých ešte nekoncertoval. Výnimkou je iba Prievidza, v ktorej pred dvoma rokmi štartovalo Mandolína Tour.



V publiku to doslova vrelo. Nadšení fanúšikovia si pohmkávali, spievali, tancovali a napriek tomu, že bol koncert určený na sedenie, na stoličkách dlho neobsedeli. Atmosféru a potlesk fanúšikov si Adam naozaj užíval. Bolo na ňom vidieť, že sa medzi Ružomberčanmi cíti výborne.

Spievajúce publikum


„Jesenné koncerty Spolu Tour sú pre nás zvláštne tým, že v mestách, ktoré máme na pláne, sme ešte nikdy nehrali, a preto nevieme, čo môžeme očakávať. A to je pre nás výzva. Po koncerte v Ružomberku však môžem povedať, že prepojenie medzi mnou a publikom fungovalo od prvej pesničky až po poslednú. Takýchto koncertov nie je veľa. Osobne ho zaraďujem medzi najlepšie z celého turné. Celým večerom sa niesla veľmi príjemná atmosféra a už viem, že v Ružomberku mám veľa skvelých fanúšikov, o čom svedčí aj včerajšia vypredaná sála. Už len na záver, takou čerešničkou na torte pre mňa bolo, že ružomberské publikum krásne spieva,“ vyznal sa zo svojich pocitov nadšený Adam.

Na pódiu ho sprevádzala kapela v zložení: Milan Medek (gitara), Michal Šimko (basgitara), Miro Hank (bicie), Martin Bukový (klávesy) a Marek Mečiar (klávesy). Najdojímavejším momentom vystúpenia bola skladba Tvoj syn, kedy sa nejednej rozcítenej matke zaleskli v očiach slzy. Túto emotívnu pieseň Adam napísal pre svoju mamu a na koncerte jej ju nezabudol venovať.



Po koncerte sa Adam vyše hodiny venoval svojim fanúšikom, ktorí trpezlivo stáli v rade, aby sa mohli odfotiť a odniesť si domov autogram. Nedalo sa nevšimnúť, že v zástupe čakajúcich stála najmä ženská časť publika. Adamove populárne skladby najbližšie zaznejú v Bardejove (7.11.) a Spišskej Novej Vsi (8.11.). Ďalšie mestá prídu na rad na jar 2018.

Vstupenky sa dajú kúpiť v sieti Predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka vydavateľstva Universal Music Ľuba Svatá.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Peter Nagy začal cestu za fanúšikmi na Pianko Tour
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Barabášove Vábenie výšok je v kinách
Nový album Márie Čírovej stelesňuje jej zlom v umení i osobnom živote
Highlighty týždňa: Najkrajšiu tortu Slovenska venovali Š. Nosáľovi

Komentáre