Hudba a film

Adam Ďurica odohral úspešnú generálku Mandolína Tour

"Mandolína Tour sa začína 17. októbra v Prievidzi."

TASR, 9. októbra 2015 8:00
Adam Ďurica. Foto: youtube.com
Mandolína Tour 2015 je názov koncertného turné, ktoré odštartuje spevák Adam Ďurica už o desať dní. Názov dostalo podľa úspešného albumu Mandolína, ktorý Adam vydal v júni a ktorý má u fanúšikov veľký ohlas a jeho predaj mu už priniesol zlatú platňu.

Adam nenecháva nič na náhodu a dva týždne s kapelou "piloval" koncertný program v kultúrnom dome v Siladiciach. V malebnej dedinke pri Hlohovci, ktorá počíta šesť stovák obyvateľov, strihol v utorok večer (6.10.) aj generálku koncertu. Prišli skoro všetci a zaplnené hľadisko vytvorilo skvelú atmosféru, ktorá ničím nezaostala za koncertmi v kluboch veľkých miest. Siladičania ukázali, že poznajú pesničky Adama aj hosťujúcej Zuzany Smatanovej.

Koncertný playlist obsahuje 18 piesní, je v ňom celý tucet piesní z nového albumu Mandolína, vrátane hitov Neľutujem, Mandolína, Láska-Veda a Predpoveď počasia, ktoré úspešne rotujú v slovenskom éteri. Adam siahol aj po predchádzajúcich albumoch a vybral piesne Mám ťa rád, Príď už a Bolo tu fajn. Hosťom turné s desiatimi koncertmi bude šesťnásobná zlatá slávica Zuzana Smatanová, ktorá ponúkne tri songy - Tam, kde sa neumiera, novinku V dobrom aj zlom, tretím bude duet Miesta, ktorý nahrali s Adamom minulé leto.



"Generálka nás mala preskúšať a aj nás preskúšala. Samozrejme, je potrebné dotiahnuť niektoré technické drobnosti, posledné dva dni sme pracovali na svetelných efektoch. Odohrali sme v kuse príjemný koncert s emóciou, so zážitkom pre ľudí, s dobrým výsledkom. Som spokojný, playlist je overený, v tejto zostave sa predstavíme aj v Prievidzi. Veľmi nás teší záujem o Mandolína Tour, nedúfali sme, že tak skoro budú vypredané niektoré koncerty. Tešíme sa, toto je môj život a to, čo rád robím. Hlavným bude to, aby ľudia odchádzali s dobrým pocitom," povedal po generálke pre TASR Adam Ďurica.

"Teším sa, že ma Adam pozval, hosťovanie je vždy takým spojením síl. Ja už som bola niekoľkokrát hosťom koncertov, na turné s Chinaski, DESmodom či Mirom Žbirkom. Čiže, nie to pre mňa úplná novinka. Pamätám si na rok 2010, kedy som ja zobrala Adama na turné a teraz sme si to vymenili," doplnila po koncerte pre TASR Zuzana Smatanová.

Mandolína Tour sa začína 17. októbra v Prievidzi, pokračuje v Košiciach (22.10.), Liptovskom Mikuláši (23.10.), Zvolene (24.10.), Žiline (30.10.), Trenčíne (31.10.), Poprade (6.11.), Humennom (7.11.), Nových Zámkoch (13.11.) a končí v Bratislave 14. novembra. Vo februári budúceho roku sa potom Adam predstaví v Leviciach, Lučenci, Senici, Komárne a Prahe. Do prvého koncertu ostáva desať dní a štyri mestá už hlásia "vypredané".

ODPORÚČAME AJ:
Jubilant Kamil Peteraj vydáva zbierku S tebou a bez teba
Miro Žbirka prichádza s novým singlom a klipom piesne Live
Komajota pripravuje nový album Druhé slnko
Peter Bič Project chystá turné, absolvuje ho v obývacom autobuse

Komentáre