Hudba a film

Najnovší James Bond príde do kín už budúci rok, s názvom Spectre

"Najnovší film o Jamesovi Bondovi bude mať názov Spectre. Oznámil to jeho režisér Sam Mendes, ktorý zároveň predstavil aj vynovenú verziu Bondovho ikonického automobilu značky Aston Martin. "

Webmagazin.sk/TASR, 5. decembra 2014 14:00
Na símke zľava britský herec Daniel Craig, producentka Barbara Broccoliová a režisér Sam Mendes pózujú fotografom po oznámení o začatí nakrúcania 24. pokračovania akčnej série James Bond pod názvom Spectre vo filmovom a televíznom štúdiu Pinewood Studios v centre Londýna. Foto: TASR/AP


Pripravovaná, v poradí už 24. bondovka svojím názvom odkazuje na fiktívnu teroristickú organizáciu, ktorá sa po prvý raz objavila v prvej snímke o Bondovi Dr. No (1962) a niekoľkých nasledovných bondovkách. Medzi novými hercami v sérii sú rakúsky dvojnásobný držiteľ Oscara Christoph Waltz či írsky herec Andrew Scott.

Úloh "Bondových dievčat" sa tentoraz zhostia Francúzska Léa Seydouxová a Talianka Monica Bellucciová. Hlavnú postavu agenta Jamesa Bonda s krycím číslom 007 už po štvrtý raz za sebou stvárni britský herec Daniel Craig. Pre režiséra Sama Mendesa to bude po titule Skyfall (2012) druhá bondovka.
Na snímke automobil Aston Martin DB10 počas oznámenia o začatí nakrúcania 24. pokračovania akčnej série James Bond pod názvom Spectre vo filmovom a televíznom štúdiu Pinewood Studios v centre Londýna. Foto: TASR/AP

Medzi hercami vo vedľajších úlohách, ktorí účinkovali už aj v predchádzajúcich dieloch, figurujú Ralph Fiennes v úlohe šéfa tajných služieb, Ben Whishaw ako vynálezca Q či Naomi Harrisová ako slečna Moneypennyová. Filmovanie sa začne v pondelok v Londýne, štáb sa neskôr premiestni do Maroka, Mexika, Talianska a Rakúska.

Premiéra filmu Spectre je naplánovaná na záver roka 2015.

ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Blbý a blbší sú späť, nezmeškajte ich
Miro Remo nakrúca dokument o Richardovi Müllerovi
Animák Ako vzniká tornádo smeruje do kín, nenechajte si ho ujsť
Tieto filmy musíte vidieť: V slovenských kinách lámu rekordy
Úžasné filmové triky v novom Draculovi, Darcovi a Labyrinte

Komentáre