Hudba a film

Paul Walker ožíva na plátnach kín. Vstúpte s ním do Zakázanej zóny!

"Necelých päť mesiacov po Walkerovej smrti sa do kín dostáva prvý z dvoch filmov, ktoré vznikali tesne pred jeho smrťou. Zakázaná zóna je remakeom francúzskeho filmu Okrsok 13."

Veronika Rosputinská, 25. apríla 2014 6:00
Foto: Youtube


Hollywoodsky filmový svet koncom novembra 2013 zasiahla nečakaná správa o smrti jedného z obľúbených akčných hercov, Paula Walkera. Mladý, iba 40-ročný herec s práve sa sľubne rozbiehajúcou kariérou, neprežil autonehodu v rodnom štáte Kalifornia. V čase smrti práve natáčal siedme pokračovanie Ságy Rýchlo a zbesilo a na Zakázanej zóne prebiehali postprodukčné práce.

Práve Zakázaná zóna, v origináli Brick Mansions, má dnes oficiálnu premiéru v USA. Podľa tvorcov filmu, časť z jeho ziskov poputuje na konto Walkerovej charitatívnej organizácie Reach Out WorldWide, ktorá pomáha v oblastiach zasiahnutých prírodnými katastrofami. Po hercovej smrti ju prevzal jeho mladší brat Cody, ktorý sa presťahoval späť do Kalifornie s cieľom udržať organizáciu pri živote na bratovu počesť.

Opäť agent v utajení


Paul Walker, preslávený ako agent v utajení z akčnej ságy Rýchlo a zbesilo, si aj v Zakázanej zóne zahrá podobnú úlohu. V utajení, tentoraz ako Damien, sa usiluje nájsť neutrónovú bombu ukradnutú z Getta Brlohu. Pomôcť mu v tom má Lino, miestny obyvateľ, ktorý dokonalé pozná okolie a nebojí sa ani najväčších gangstrov. Že je vám tento námet známy? Je to možné, keďže ide o remake francúzskeho Okrsku 13 z roku 2004. Charakter Lina si vo filme zahrá dokonca ten istý parkourista – David Belle, ktorý sa v tejto úlohe predviedol aj v roku 2004.



Film, tentoraz vsadený do prostredia Detroitu, režíroval Camille Delamarre a už pred premiérou má na portáli IMDb.com rating 7,2. To je dôkazom toho, že fanúšikovia Paula Walkera na neho nezabudli a dychtivo očakávajú obe jeho novinky. Na hercovom Facebookovom profile, o ktorý sa hercov tím stará aj po jeho smrti, stále pribúdajú noví a noví fanúšikovia. Zatiaľ čo pred smrťou mal Paul Walker niečo cez desať miliónov fanúšikov, dnes ich tam má už tridsať.



„Išiel som sa hrať, čeliť nejakým fyzickým výzvam, pobaviť sa a skákať po strechách,“ povedal o svojej úlohe v tomto filme Paul Walker.

SÚVISIACE ČLÁNKY:



Rýchlo a zbesilo 7: Bratia dokončia film za zosnulého Paula Walkera!


Rýchlo a zbesilo 7: Pôjde Brian O´Conner do dôchodku?

Paul Walker bude hlavnou hviezdou Rýchlo a zbesilo 7

Novinky z Rýchlo a zbesilo 7: Nahradí Paula Walkera jeho mladší brat?

Komentáre