Hudba a film

Depeche Note uvedie hudbu Depeche Mode v symfonickom podaní

"Symfónia v čiernom - projekt Depeche Note prinesie v decembri do Bratislavy kultové skladby Depeche Mode v symfonickom prevedení s exkluzívnymi hosťami."

TASR, 10. mája 2024 12:32
Na snímke členovia anglickej skupiny Depeche Mode, zľava Martin Gore a Dave Gahan počas koncertu v Bratislave 28. mája 2023. Foto: TASR Jaroslav Novák

Špeciálne, v deň narodením Davida Gahana, speváka Depeche Mode a po skončení ich aktuálneho turné, sa organizátori rozhodli zverejniť informácie a spustiť predaj vstupeniek na výnimočný projekt Depeche Note - Symphonic Tribute. Nezabudnuteľný večer, v ktorom sa klasika stretne s elektronikou a symfonický orchester dodá nový rozmer najväčším hitom legendárnej skupiny Depeche Mode, sa uskutoční 3. decembra v bratislavskej Peugeot Aréne. TASR informoval PR manažér Rado Mešša.

Pod dirigentskou taktovkou Adriana Kokoša sa na koncerte predstavia Slovenskí symfonici, Noemi Muková, dcéra legendárneho depešáka Petra Muka, a capella formácia Voising. Texty piesní Depeche Mode v slovenskej poetickej podobe prednesie Robo Roth. Spoločne dajú nový rozmer najväčším hitom legendárnej skupiny Depeche Mode vrátane Enjoy the Silence, Personal Jesus a ďalších.

Dirigent Adrian Kokoš, ktorý spolupracoval s Mirom Žbirkom, Jonom Andersonom a teraz sa pripravuje na vystúpenie s Brianom Mayom zo skupiny Queen, pracuje na aranžmánoch s poprednými slovenskými aranžérmi, aby spolu dali ikonickým skladbám nový symfonický rozmer a k pôvodným syntetizátorovým linkám vytvorili nové harmónie.
Foto:

Multimediálnu symfonickú šou roztancuje talentovaná tanečníčka a speváčka Noemi Muková, ktorá je majsterkou sveta v umeleckom tanci. Svoje umenie predvedie v špeciálnej choreografii k symfonickej verzii skladby Dressed In Black.

Nápad uskutočniť tento ojedinelý projekt vznikol už počas covidu, ale jeho príprava trvala až doteraz. Organizátori s ním chceli počkať, kým Depeche Mode dokončí aktuálne turné. Pre fanúšikov je to príležitosť pripomenúť si hudbu Depeche Mode, pretože ďalšie turné skupiny je zatiaľ otázne.
Na snímke dirigent Adrián Kokoš. Foto: Archív Depeche Note

Komentáre