Hudba a film

Do kín prichádza jeden z najúspešnejších animákov za posledné dva roky

"Svetovú premiéru mal na Medzinárodnom filmovom festivale animácie v Ottawe."

TASR, 13. októbra 2015 8:00
Chlapec a svet. Foto: youtube.com
Festival brazílskych filmov Brazil Visual spestrila cez víkend (10. 10.) bratislavská premiéra filmu Chlapec a svet (r. Ale Abreu, 2013). Jeden z najúspešnejších celovečerných animákov posledných dvoch rokov slávnostne uviedli v A4 - nultom priestore. Následne pôjde s festivalom do Košíc a Piešťan.

"V priebehu ďalších mesiacov bude Chlapec a svet premietať sieť multiplexov Ster Century Cinemas pre základné a stredné školy a od novembra si film budú môcť pozrieť diváci v kinách po celom Slovensku," TASR informovala Eva Pavlovičová z distribučnej spoločnosti Filmtopia, ktorá film prináša do slovenských kín.



Svetovú premiéru mal na Medzinárodnom filmovom festivale animácie v Ottawe, je ovenčený oceneniami z viac ako 40 filmových festivalov po celom svete (vrátane Annecy 2014). "Najcennejšia je na ňom nádherná hra farieb, perspektívy a animácie doplnená o silný príbeh malého chlapca," dodáva k animovanej snímke. Detskými očami hlavného hrdinu v nej malí i veľkí diváci zažijú dobrodružstvo putovania z brazílskeho vidieka do mesta za chlapcovým otcom, ktorý musel opustiť rodinu a odísť za prácou. Chlapec prekonáva všetky prekážky i nástrahy, aby otca našiel a rodinu opätovne spojil. Na ceste zažije rôzne dobrodružstvá, nájde si nových kamarátov, psíka a zažije aj farbami hrajúci brazílsky karneval.

Pre žiakov základných a stredných škôl vznikli k snímke aj edukačné materiály, ktoré majú prepojiť film a výuku na školách na témy ekológie, postavenie umenia v spoločnosti či animácie.

ODPORÚČAME AJ:
Adam Ďurica odohral úspešnú generálku Mandolína Tour
Kino novinky týždňa: Dokument o životnej ceste Antona Srholca
Kryštof vydáva reedíciu albumu Poločas, vyjde aj na vinylovej platni
John Lennon: Desať nesmrteľných hitov legendy hudobnej scény

Komentáre