Hudba a film

Do kín vstupuje voľné pokračovanie thrilleru Gangster Ka: Afričan

"Záverečná časť temného príbehu z dielne režiséra Jana Pachla (Cirkus Bukowsky) zdôrazňuje fakt, že spáchané zlo nemôže byť iba tak prepáčené."

TASR, 27. novembra 2015 11:00
Záber z filmu Gangster Ka: Afričan. Foto: screenshot youtube.com
Do slovenských i českých kín 26. novembra vstúpila druhá časť kriminálneho thrilleru "Gangster Ka: Afričan" z prostredia českej mafie. Príbeh inšpirovaný skutočnými udalosťami podľa námetu Jaroslava Kmentu, ktorý je autorom knihy Padrino Kejčíř, je voľným pokračovaním zločineckého ťaženia Radima Kravieca alias Káčka. Kým prvá časť opisovala udalosti okolo postavy mafiána na území Českej republiky, druhá zobrazuje jeho útek z ČR a jeho pobyt a aktivity v zahraničí.

Po nepochopiteľnom úteku priamo z rúk polície opúšťa Kraviec domovinu a začína novú etapu svojho zločineckého života. Už nemá čo stratiť. Až teraz začína vychádzať na povrch všetok odpad, ktorý po ňom ostal. Káčko zakotvil na Seychelských ostrovoch, v rukách má zmenku na 80 miliónov, ktorá môže položiť premiéra aj vládu. Šesť miliárd z vytunelovaného podniku ČEPRO sa minulo, je potrebné prísť k novému zdroju príjmov, a to aj za cenu toho, že by spôsobil štátny prevrat.

Česká republika tak exportuje do sveta gangstera prvotriedneho formátu. Či už sú to Seychely, alebo Juhoafrická republika, všade, kam tento gangster vstúpi, likviduje miestnu mafiu a nastoľuje vlastný poriadok. S nadmerným užívaním drog a alkoholu sa na povrch derú jeho negatívne charakterové vlastnosti. Z nadpriemerne inteligentného podvodníka sa mení na najtemnejšieho gangstera, vraha a obchodníka s drogami. A to je miesto v polosvete, z ktorého niet návratu.

Záverečná časť temného príbehu Gangster Ka: Afričan z dielne režiséra Jana Pachla (Cirkus Bukowsky) zdôrazňuje fakt, že spáchané zlo nemôže byť iba tak prepáčené. Tvorcovia filmu poukazujú na mechanizmy organizovaného zločinu, otázka však znie, či je možné nad nimi zvíťaziť. V hlavnej úlohe sa opäť predstaví a podáva bravúrny výkon Hynek Čermák, ďalej hrajú Predrag Bjelac, Vlastina Svátková, Filip Čapka, Brian Caspe, Roman Bartoš, Štěpán Benoni a iní.

ODPORÚČAME AJ:
Pavol Hammel vydáva album Z pekla šťastie
Highlighty týždňa: Adele vydala album 25, Celeste Buckingham EP platňu
Švédske duo Roxette oslavuje tridsiatku, bude pritom aj Bratislava
Robinson & Crusoe: Film Jána S. Sabola o spájaní sa v rozdielnosti

Komentáre