Hudba a film

Do slovenských kín vstúpila americká dráma James White

"Strhujúcu drámu o ľahkomyseľnom povaľačovi z New Yorku, ktorý je pre chorobu svojej mamy nútený prestať životom len tak plávať a čeliť realite, nakrútil režisér a scenárista Josh Mond."

TASR, 5. decembra 2016 11:00
Christopher Abbott, Cynthia Nixon Foto: csfd/The Film Arcade
Do slovenských kín vstupuje americká snímka s názvom James White (2015). Strhujúcu drámu o ľahkomyseľnom povaľačovi z New Yorku, ktorý je pre chorobu svojej mamy nútený prestať životom len tak plávať a čeliť realite, nakrútil režisér a scenárista Josh Mond. Film získal Cenu divákov na festivale v Sundance 2015, tri nominácie na Independent Spirit Awards 2016 i Cenu Don Quijote (Zvláštne uznanie) na MFF Locarno 2015.

Newyorčan James White je dvadsiatnik so sebadeštruktívnymi sklonmi. Povaľač, ktorý napriek svojej inteligencii nie je schopný udržať si prácu. Prežíva na gauči svojej matky Gail, ktorá jeho životný štýl neschvaľuje a navyše bojuje s rakovinou. James rieši situáciu útekom k sexu a drogám až do tej chvíle, kým nezačne byť Gailin stav naozaj vážny a on sa musí postaviť tvárou v tvár realite, ktorú už nemôže len ignorovať. Hrajú Christopher Abbott, Cynthia Nixon, Scott Mescudi, Ron Livingston, Makenzie Leigh a ďalší.


Film James White priniesol 1. decembra do kinodistribúcie Asociácia slovenských filmových klubov (ASFK).
James Mond (1983) je spoluzakladateľom spoločnosti Borderline Films a má na konte štyri producentské snímky: Simon Killer (r. Antonio Campos), Martha Marcy May Marlene (r. Sean Durkin), Afterschool (r. Antonio Campos) a Two Gates of Sleep (r. Alstair Banks Griffin). V roku 2011 ho časopis Variety označil za jedného z desiatich najsledovanejších producentov. Produkoval a režíroval niekoľko hudobných klipov a reklamných spotov.

Medzi zvlášť úspešné počiny patrí jeho videoklip skladby Kids in Love skupiny Mayday Parade, ktorý sa v roku 2011 objavil na filmovom festivale SXSW a podľa televíznej stanice MTV bo jedným z najlepších klipov roka. Vyštudoval Tisch School of the Arts v New Yorku a v roku 2006 získal čestné uznanie za prínos v oblasti hudobných klipov na festivale 1st Run. V roku 2010 získal grant Sundance producers' Lab.
Zdroj: www.asfk.sk

ODPORÚČAME AJ:
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: UNDERWORLD: Krvavé vojny sú v kinách
KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Akcia Arktída a hviezdny taxík prichádzajú
Tragikomédia Bobo chorvátskeho režiséra Rajka Grlica je už v kinách

Komentáre