Hudba a film

Elán ponúkne na megakoncerte aj duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska

"Hudobná legenda si pre niekoľkotisícový dav pripravila 100-minútový program. Slávni rockeri predvedú skladby z aktuálneho albumu Živých nás nedostanú, aj najväčšie hity zo svojej úspešnej dráhy. "

Webmagazin.sk/TASR, 27. apríla 2015 7:00
Na snímke spevák Jožo Ráž. Foto: TASR - Pavel Neubauer
Elán, najúspešnejšia skupina v histórii slovenskej populárnej hudby, uvedie 20. júna veľkolepý koncert na letisku v Holíči. Fanúšikovia legendy sa môžu tešiť na nestarnúce hity, veľkolepú šou a zaujímavých hostí. Na megakoncerte odznie po prvý raz naživo aj jedinečný duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska Lenkou „Lo“ Hrůzovou Neodchádzaj.

Hudobná legenda, ktorú 40 rokov milujú Slováci aj Česi, si pre niekoľkotisícový dav pripravila 100-minútový program Elán Best of vol. 2. Slávni rockeri predvedú skladby z aktuálneho albumu Živých nás nedostanú, aj najväčšie hity zo svojej úspešnej dráhy. Slovensko zažije jeden z najväčších koncertov velikánov domácej hudobnej scény. Megakoncert v Holíči spojí fanúšikov Elánu z dvoch krajín. Na očakávané 100-tisícové publikum zo Slovenskej a Českej republiky sa vychýrení hudobníci z Elánu veľmi tešia.
Koncertné vystúpenie známej skupiny Elán v rámci Elán The Best Of Tour 2, 28. októbra 2014 na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Foto: TASR - Jakub Kotian

„Zahráme koncert s obrovským nasadením a materiálnym vybavením. Bude to šou na európskej úrovni s miliónmi svetiel a všetkými vecami, ktoré si šoubiznis vyžaduje. Mne síce stačí jedno biele svetlo, aparatúra a publikum, nič iné nepotrebujem, ale ľudia dostanú to, čo chcú. Budeme hrať, čo to dá, lebo publikum milujeme. Na naše koncerty príde vždy toľko ľudí, koľko sa zmestí. Doteraz to tak bolo a do Holíča sa 100.000 zmestí, tak dúfam, že sa ich tam toľko zíde,“ uviedol pre médiá Jožo Ráž, spevák a frontman kapely Elán.

Fanúšikovia rockovej legendy sa môžu okrem ohromujúcej šou a nestarnúcich hitov tešiť aj na zaujímavých hostí. Na koncerte odznie prvýkrát naživo jedinečný duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska Lenkou „Lo“ Hrůzovou. „Lenka so mnou zaspieva pieseň Neodchádzaj. Bude to pre ľudí výborný bonbónik, pretože skladba je veľmi úspešná. Ja som na duety nikdy nebol. Hoci chcú všetci so mnou spievať, ja to nechcem. Ale keď som videl Lo v speváckej súťaži, hneď som pochopil, že toto áno. Tak som jej zavolal a nahrali sme super pesničku. Plánujem s ňou spolupracovať aj ďalej. Je to vynikajúca speváčka,“ zdôraznil Jožo Ráž.
Koncertné vystúpenie známej skupiny Elán v rámci Elán The Best Of Tour 2, 28. októbra 2014 na bratislavskom zimnom štadióne Ondreja Nepelu. Foto: TASR - Jakub Kotian

Hudobná legenda zahrá počas 100-minútového vystúpenia výber toho najlepšieho za 40-ročnej tvorby. Fanúšikovia kapely, ktorá má na konte štyroch československých a osem slovenských Zlatých slávikov, sa môžu tešiť na megahity Aj keď bez peňazí, Ôsmy svetadiel, Neobzerajte sa, pani Lótová, Smrtka na pražskom orloji, Kráľovná bielych tenisiek, Bosorka či Sestrička z Kramárov. Publikum nabijú obrovskou energiou aj nové skladby z albumu Živých nás nedostanú. V zostave skupiny Elán na tomto koncerte figurujú aj traja hráči na dychových nástrojoch.

Zdroj: youtube

„Milujem energiu, ktorú dáva publikum. To sa nedá nijako inak získať. A my im tiež dáme, čo môžeme. Okrem súčasnej kapely s nami vystúpia traja noví „dychári“. Je to pre mňa veľmi pozitívne, lebo ja dychové nástroje zbožňujem,“ uzavrel Ráž.

Elán príde na pódium v zostave Jožo Ráž (spev, basová gitara), Jano Baláž (sólová gitara, spev), Vašo Patejdl (klávesy, spev), Peter Farnbauer (gitara), Ľubo Horňák (klávesy), Boris Brna (bicie). Dychovú sekciu tvoria Richard Šimurka (saxofón, flauta), Martin Haas (trombón) a Samo Šimek (trúbka).
Elán, ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok

Letisko v Holíči je už niekoľko rokov dejiskom československého festivalu Cibula Fest. Každoročne sem prichádzajú desaťtisíce ľudí zo Slovenska aj Česka, pretože sa nachádza v tesnej blízkosti hraníc medzi oboma krajinami. Vstupenky na koncert Elán pre obidva národy sú dostupné prostredníctvom siete Predpredaj.sk. TASR informovala PR manažérka Nora Krchňáková zo spoločnosti Propaganda House.

ODPORÚČAME AJ:
Štyri albumy, ktoré by vo vašej zbierke nemali chýbať: Už ich máte?
Kino novinky týždňa: Známa tvár z Pottera sa objaví v kráľovskom filme
Charizmatického Anthonyho Quinna preslávil Grék Zorba
Čarodejnica Hermiona z Harryho Pottera má narodeniny

Komentáre