Hudba a film

Film SKLENENÁ IZBA pripravuje špeciálnu predpremiéru pre verejnosť

"Nový film od režiséra Juliusa Ševčíka SKLENENÁ IZBA bude mať slávnostnú premiéru za účasti tvorivej a hereckej delegácie 12. marca 2019 v brnenskom kine Scala."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 7. decembra 2018 11:46
Film SKLENENÁ IZBA pripravuje špeciálnu predpremiéru pre verejnosť Foto: GARFIELD FILM s.r.o.
Tvorcovia filmu sa však rozhodli pripraviť mimoriadnu predpremiéru Sklenenej izby pre verejnosť, ktorá bude 12. marca o 20.30 hod v kine Scala za účasti celej delegácie filmu. V priestoroch kina bude možné vzhliadnuť aj výstavu kostýmov, ktoré pre film navrhla kostýmová výtvarníčka a držiteľka Českého leva Katarína Štrbová-Bieliková.

"Vzhľadom k tomu, ako úzko je príbeh filmu a jeho literárnej predlohy spätý s Brnom, sme si nevedeli predstaviť, že by sa prvé uvedenie filmu malo konať inde, než práve v Brne," hovorí producent Rudolf Biermann a dodáva: "Súčasne sme ale chceli, aby tú jedinečnú možnosť stať sa prvými divákmi filmu mali nielen pozvaní hostia, ale aj verejnosť. Preto sme pripravili špeciálne predpremiérové uvedenie Sklenenej izby s hereckou delegáciou pre široké publikum a veríme, že diváci uvítajú možnosť zažiť túto udalosť."

Vstupenky na mimoriadne predpremiérové predstavenie filmu SKLENENÁ IZBA 12.3. 2019 sú už v predaji v sieti Ticketportal.
Film SKLENENÁ IZBA pripravuje špeciálnu predpremiéru pre verejnosť Foto: GARFIELD FILM s.r.o.

Film SKLENENÁ IZBA vznikol podľa slávneho románu britského spisovateľa Simona Mawera, inšpirovaného dramatickými udalosťami 20. storočia aj zrodom ikonického architektonického skvostu - brnianskej vily Tugendhat. Príbeh o ľuďoch, ktorých životy, lásku a priateľstvo poznamenali dramatické udalosti doby, rámcuje vznik jednej z najoriginálnejších modernistických stavieb v Európe, miesta veľkých milostných vzplanutí i životných zrád.

V hlavných úlohách sa objavia také európske herecké hviezdy ako Carice van Houten, Hanna Alström, Claes Bang, Alexandra Borbély, Roland Møller, Karel Roden, Martin Hofmann, Karel Dobrý, Zuzana Fialová alebo Vladimír Polívka.

Producent:
Sklenená izba vzniká v produkcii spoločnosti IN Film Rudolfa Biermanna, producenta divácky úspešných filmov ako Účastníci zájazdu, Obsluhoval som anglického kráľa, Román pre mužov alebo drámy Masaryk.

Koproducenti:
spoločnosť Investito Igora Rattaja
Česká televízia
Televízia JOJ

Film vznikol za finančnej podpory štatutárneho mesta Brna a spoločnosti Jet Investment. Výroba filmu bola podporená Českou republikou prostredníctvom Štátneho fondu kinematografie z programu filmových stimulov. Film vznikol za podpory programu Kreatívne Európa - MEDIA. Partnerom filmu je Hotel Emblém, oficiálnym dopravcom sú ČSA.


Na Slovensku uvedie Sklenenú izbu do širokej kinodistribúcie spoločnosť Garfield Film 14.3.2019.

Komentáre