Hudba a film

Film Všetko alebo nič príde do kín v novembri

"Podľa predstaviteľky hlavnej úlohy Táni Pauhofovej takýto film na Slovensku chýbal. "

TASR, 25. júna 2016 12:00
Predstaviteľka hlavnej hrdinky Táňa Pauhofová. Foto: TASR/Pavel Neubauer
Najnovší slovensko-český film Všetko alebo nič, ktorý vzniká podľa rovnomennej knižnej predlohy spisovateľky Evy Urbaníkovej, má plánovanú premiéru v kinách 24. novembra. Romantickú komédiu režírovala Marta Ferencová a prvé ukážky z nej slávnostne predstavili v nedeľu večer v Košiciach v rámci medzinárodného filmového festivalu Art Film Fest.

Celková príprava filmu o láske, problémoch vo vzťahoch či ženskom priateľstve trvala štyri a pol roka, posledné zábery dotočili v uplynulých dňoch. "Film vzniká v koprodukcii slovensko-českej, premiérovať by sme mali v sieti kín 24. novembra v Čechách a na Slovensku. Dúfam, že bude aj výdatne množstvo predpremiér. Snímka bude mať svoju českú, slovenskú aj poľskú verziu," priblížil producent Peter Núňez. Náklady predstavujú zhruba 1,3 milióna eur.



Vo filme si zahrali herci Táňa Pauhofová, Klára Issová, Ľuboš Kostelný, Zuzana Kronerová či poľské hviezdy Michal Žebrowski a Pawel Delag. Scenár napísali režisérka spolu s autorkou knižného bestselleru, ktorý mal úspech u početných ženských čitateliek.



"Som presvedčená, že máme najlepší kasting, aký sme mohli mať, a každá postava má presne takého herca, akého sme si predstavovali od začiatku. V tomto sme boli s Martou veľmi nekompromisné," zhodnotila Eva Urbaníková. "Myslím, že všetkým tým ženám, ktorým sa páčil knižný príbeh a ktoré vo svojich vlastných životoch prežili niečo podobné, tak tým sa to bude páčiť, lebo teraz to budú mať na plátne a môžu sa buď usmiať alebo si poplakať, podľa toho, v akom štádiu života sa práve nachádzajú."

Podľa predstaviteľky hlavnej úlohy Táni Pauhofovej takýto film na Slovensku chýbal. Verí, že osloví nielen ženy, ale aj mužské publikum. "Rezonuje na témy, ktoré každá poznáme, ale môže to byť film aj pre chlapov, pretože nám vďaka nemu môžu aspoň o trošku viac porozumieť," uviedla.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Smatanová nakrútila dokument o nahrávaní pesničky Horou
M. ŠULÍK: Všetko čo mám rád je asi môj najosobnejší film
Elán pripravuje koncertné turné Živých nás nedostanú
Lucie Bílá prichádza s emotívnym klipom ku skladbe Hana

Komentáre