Hudba a film

Nekonečná láska: Týchto päť filmov by mal vidieť každý romantik

"Iskrenie medzi hlavnými hrdinami nenechá na druhom konci obrazovky nikoho chladného. "

Webmagazin.sk, 25. októbra 2014 10:00
Záber z filmu Titanic. Foto: Youtube sreenshot


Každý rok prichádza do kín veľa romantických filmov. Iba máloktorý z nich má v sebe takú energiu, že sa zapíše do histórie. Vytvoriť chémiu medzi hlavnými hrdinami je pre viacerých režisérov veľmi ťažké. Vo filmovej histórii však existuje zopár dvojíc, ktoré sú prototypom zamilovaného páru. Presne o takomto druhu lásky snívajú ľudia po celom svete.

Jack Dawson a Rose DeWitt Bukater – Titanic (1997)


Vo filme Titanic od režiséra Jamesa Camerona podali Leonardo DiCaprio a Kate Winslet úžasný výkon. Príbeh o tom, že spoločenské postavenie nezabráni láske, stále patrí medzi najromantickejšie. Trojhodinová filmová plavba oceánom s jediným posolstvom – radšej zostať spolu, ako zostať nažive. Kvalite filmu pridáva aj vydarený soundtrack, vrátane legendárnej piesne od Céline Dion.

Danny Zuko a Sandy Dumbrowski – Pomáda (1978)


Pomádu označujú kritici ako muzikál muzikálov. V čase svojho uvedenia patril k najnavštevovanejším muzikálom a dodnes sa radí k tým najlepším. Hlavní protagonisti Olivia Newton-John a John Travolta sa vďaka tomuto muzikálu stali idolmi vtedajšej generácie. Na strednej škole Rydell sa náhodne stretávajú Danny a Sandy, ktorí prežili letný románik. Obaja sú z toho v šoku a rýchlo zisťujú, že leto skončilo a vzťahy na strednej škole sú trochu iné.

Johnny Castle a Frances "Baby" Houseman – Hriešny tanec (1987)


Rodinná dovolenka nemusí byť vždy nudná. Nie vtedy, keď je vaším tanečným inštruktorom samotný Patrick Swayze. Svoje by o tom vedela povedať Jennifer Grey, predstaviteľka Baby Houseman. Johnny a Baby sa do seba okamžite zaľúbia. Problémy Johnnyho tanečnej partnerky vtiahli do hry Baby. Pravidelné tajné nácviky, skúšky v jazere a mnohé romantické chvíle – aj to nám ponúka film Hriešny tanec, ktorý ma na konte jedného Oscara.
Ockovo dievčatko Frances to na konci poriadne odpálila a ukázala, že nebude sedieť v kúte:

Edward Lewis a Vivian Ward – Pretty Woman (1990)


Odišla z ulice a vošla do jeho srdca. Reč je o prostitútke Vivian (Julia Roberts), ktorú si na ulici v Los Angeles odchytil biznismen Edward (Richard Gere) a zmenil jej život. Novodobá rozprávka o tom, ako láska zbúrala hranice a zmenila Edwarda a Vivian. Vďaka Vivianiným spôsobom je film plný vtipných scén. Veľa žien po pozretí tohto filmu snívalo o tom, že aj do ich života príde nejaký ten Richard Gere a urobí z ich reality sen. Musí to byť láska, ako sa spieva v pesničke, keď ide Vivian v taxíku.

Popoluška a princ – Tri oriešky pre Popolušku (1973)


Na záver tu máme česko-nemeckú vianočnú rozprávku, ktorú poznajú všetci. Popoluška a princ patria k najobľúbenejším ľúbostným dvojiciam na Slovensku. Libuše Šafránková ako Popoluška a Pavel Trávníček ako princ. Medzi zaujímavosti o tomto filme patrí aj to, že v jednej verzii scenáru sa mala Popoluška pobiť s trojicou šľachticov. Pozornosť si zaslúži aj to, že scénu, kedy princ uteká zo zámku za Popoluškou, natáčali kvôli vetru asi 50-krát.


ODPORÚČAME AJ:
Legenda alebo fakt: Desať filmových trhákov, ktoré vás dostanú
Mafia na plátne: Týchto desať filmov by ste si mali pozrieť
Tieto grimasy a gestá dobyli filmové plátna
Do kín mieri gurmánska romanca, ochutnajte francúzsko-indickú lásku

Komentáre