Hudba a film

Chcete zažiť flashmob naživo? Vydajte sa cez víkend do Bratislavy

"Už tento víkend ožije hlavné mesto tancom, hudbou a zábavou. Pri príležitosti Medzinárodného dňa tanca sa budú konať rôzne workshopy, vystúpenia aj hromadný flashmob."

TASR, 22. apríla 2014 12:00
Flashmob v Bratislave Foto: Youtube


Najtanečnejší víkend roka, workshopy rôznych štýlov, ukážky vystúpenia amatérskych aj prestížnych tanečných telies a sólistov či hromadný flashmob - to všetko čaká Bratislavčanov, ale aj návštevníkov hlavného mesta od 26. do 27. apríla v rámci osláv Medzinárodného dňa tanca.

Pri príležitosti tohto sviatku Tanečná škola a Divadlo elledanse už od svojho vzniku v roku 2007 organizuje po vzore ostatných svetových metropol tanečné aktivity pre širokú verejnosť. "Oficiálnym dátumom Medzinárodného dňa tanca je 29. apríl. Avšak oslavovať budeme cez posledný aprílový víkend, keďže dni pracovného pokoja pritiahnu nepomerne viac divákov ako pracovné dni," informoval Matej Moncoľ, manažér pre marketing a PR elledanse.

Naučte sa niečo nové


V priestoroch tanečnej školy a alternatívneho divadla na Miletičovej ulici budú 26. apríla prebiehať kurzy rôznych tanečných štýlov od pol desiatej ráno do druhej popoludní. Účastníci ich zakončia nácvikom spoločného flashmobu.

TAKTO VYZERÁ FLASHMOB



Tanečný maratón sa uskutoční o deň neskôr (27. 4.) na námestí Milana Rastislava Štefánika so začiatkom o deviatej ráno. Pripravené sú tanečné workshopy pod vedením profesionálnych lektorov, vystúpenia tanečných skupín aj jednotlivcov. Predstavia sa napríklad Hip Hop Fakulta, Balet SND, SĽUK, CreDance, Batatimba, EtnoDance a ďalší. "Na záver nebude chýbať flashmob - hromadný tanec v podaní všetkých zúčastnených," dodal.

Medzinárodný deň tanca sa pripomína od roku 1982. Zastrešuje ho Medzinárodný divadelný ústav (ITI), Medzinárodná tanečná rada (CID) a UNESCO. Dátum 29. 4. bol zvolený na počesť francúzskeho tanečníka, choreografa a tvorcu moderného baletu Jeana-Georgesa Noverrea (1727). Posolstvom dňa je oslava tanca, zjednotenie jeho všetkých foriem, zvýraznenie jeho schopnosti spájať ľudí rôznych národností a kultúr.

Komentáre