Hudba a film

IMT Smile poslali album Valec do štúdia Abbey Road

"Koniec tohto roku jednoznačne patrí kapele IMT Smile. Ešte pred Vianocami potešila skupina fanúšikov vydaním dnes už kultového albumu Valec, ktorý sa niekoľko rokov nedal nikde oficiálne zohnať. "

Webmagazin.sk/TASR, 20. decembra 2014 10:00
Ivan Tásler Foto: TASR


Najúspešnejší album skupiny IMT Smile sa dočkal reedície. Album Valec, na ktorom sú hity Ľudia nie sú zlí, Čo ak, Veselá pesnička a iné hudobné klenoty bratov Táslerovcov, je kompletne zremastrovaný. O nový zvuk sa postarali zvukoví majstri v slávnych štúdiách Abbey Road v Londýne, kde svojho času nahrávali aj The Beatles.

„Valec nás v kariére výrazne posunul. Nahrali sme ho za necelý týždeň a obsahuje skladby, ktoré dodnes patria k pevným pilierom našich koncertov. Dalo by sa povedať, že niektoré piesne dokonca zľudoveli. Publikum ich rozpoznáva už po prvých tónoch a vie ich odspievať aj bez mojej pomoci,“ uviedol pre médiá Ivan Tásler.

Druhý radový album IMT Smile vyšiel 26. októbra 1998. Pred jeho nahratím došlo v kapele k personálnej zmene. Zo skupiny odišla speváčka Katarína Knechtová a bubeník Martin Migaš. Namiesto nich prišiel do IMT Smile spolužiak Mira Táslera a Petra Biča, konzervatorista Tomi Okres. Na nahrávke sa podieľal aj bubeník Martin Valihora a basgitarista Martin Gašpar.


O texty sa postaral dnes už dvorný textár skupiny Vlado Krausz spolu s Ivanom Táslerom. Textársky prispeli aj Daniel Hevier, Robo Hlinka a Stano Čorej. Prvým singlom z albumu bola skladba Ľudia nie sú zlí, ktorej videoklip nakrútil Tomáš Straka. Tomáš postupne nakrútil klip aj k Veselej pesničke a k následnému singlu Všetko.

V reedícii albumov IMT Smile bude vydavateľstvo Universal Music pokračovať aj budúci rok. Jednotlivé albumy postupne vyjdú aj na vinylovej platni, ktorých počet bude limitovaný.

Album Valec ponúka tucet piesní, sú nimi Ľudia nie sú zlí (I.Tásler/D.Hevier), Kríza (M.Tásler, I.Tásler/V.Krausz), Všetko (I.Tásler/R.Hlinka), More a diaľky (I.Tásler/R.Hlinka), Čo ak (I.Tásler/V.Krausz), Ty si nič (I.Tásler/I.Tásler), Láska (I.Tásler/I.Tásler), Krátki (I.Tásler/V.Krausz), Umelina (I.Tásler/V.Krausz), Pavúk (I.Tásler/S.Čorej), Koniec (I.Tásler/I.Tásler) a Veselá pesnička (I.Tásler/V.Krausz). TASR informoval PR manažér spoločnosti Universal Music Marek Kučera.

ODPORÚČAME AJ:
PREKVAPENIE: Sinéad O'Connor sníva o ozajstnej socialistickej krajine
Michal Chrenko prichádza s vianočnou piesňou Hviezda na cestu svieť
Olympic vydal nový album Souhvězdí drsňáků
Fanúšikovia Ledeckého sa dočkali: Nový album po deviatich rokoch
Nestarnúca legenda: Miro Žbirka vydal DVD The Best Of Video & Rarity

Komentáre