Hudba a film

Toto je najväčšie prekvapenie hudobnej kariéry Jany Kirschner

"Speváčka použila hlasy viac ako tisíc ľudí z rôznych kútov Slovenska a Čiech. "

TASR, 21. októbra 2014 14:00
Jana Kirschner Foto: TASR - Michal Svítok


Úspešná speváčka a hudobníčka Jana Kirschner predstavuje pieseň Muzika!, ktorou ohlasuje vydanie druhej časti projektu Moruša: Čierna. Novinka mala premiéru exkluzívne na hudobnom portáli MusicJet.

Speváčka označuje túto skladbu za najväčšie prekvapenie svojej hudobnej kariéry. „Skladba je o muzike, o hudbe, o láske k nej, ktorá ma sprevádza celým mojím životom a vedie všetky moje životné kroky. O snoch, ktoré som tajne snívala ako dieťa z Červenej armády v Martine. O tom, čo ma inšpiruje, povznáša, rozplače a povzbudí. Napísali sme ju spoločne s Eddiem a je to skladba netradičná už len v tom, že sa v nej poslucháč nedočká žiadnych dlhých textov. Je to doslova najväčšie prekvapenie mojej doterajšej hudobnej kariéry. Mám z nej obrovskú radosť a verím, že sa nájde množstvo ľudí, ktorí túto radosť budú zdieľať so mnou,“ opísala novinku pre médiá.

Pieseň Muzika! nahrávali špičkoví hudobníci v Londýne, Prahe a Banskej Štiavnici v štúdiu Oskara Rózsu. Na bicie hral Tom Skinner, gitaru nahral Ally McNeil a perkusie Dan Darriba. Syntetizátory si zobral na starosť Eddie Stevens, ktorý je aj producentom celého projektu. Vokály opäť naspieval mužský spevácky kvartet Skety, no v nahrávke sa ukrývajú aj hlasy známych muzikantov.
Jana Kirschner Foto: janakirschner.com


„Je to skladba, ktorá je založená na slovíčku muzika. Spolu ju nahrávalo vyše tisíc ľudí z rôznych kútov Slovenska a Česka. Použili sme hlasy mnohých ľudí, muzikantov a priateľov. V skladbe sa objaví aj dav z koncertu z českého mestečka Protivín, kde sme koncertovali s Morušou koncom augusta,“ doplnila Jana Kirschner.

Novinka Muzika! má hneď po vydaní na konte medzinárodný úspech. Je jednou z dvoch skladieb, ktoré si vybralo nezávislé britské hudobné vydavateľstvo Doubledrop a vydá ju na špeciálnom vinylovom singli v niekoľkých krajinách sveta.

Unikátny projekt Jany Kirschner Moruša je rozdelený na dve časti Biela a Čierna. Moruša Biela vyšla v novembri minulého roka vo vydavateľstve Slnko Records a stretla sa s obrovským úspechom nielen u fanúšikov, ale i hudobných kritikov a získala rešpekt a uznanie aj v zahraničí. Skladbu Muzika! nájdu fanúšikovia na albume Moruša Čierna, ktorý vychádza 27. októbra vo vydavateľstve Slnko Records. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.



ODPORÚČAME AJ:
Kylie Minogue sa na šou v Bratislave sedemkrát prezliekla
Highlighty týždňa: Mužov najviac láka Penélope Cruz
Romantika a komédia na jednom mieste: Až po uši si určite obľúbite

Komentáre