Hudba a film

Kino novinky týždňa: Nicole Kidman je po vážnej nehode bez spomienok

"Po vážnej autonehode nie je schopná vytvárať si nové spomienky, ktoré by v jej pamäti zotrvali dlhšie než jeden deň."

Veronika Rosputinská, 17. septembra 2014 10:00
Youtube screenshot Foto: Youtube screenshot

Aj tento týždeň v našich kinách nemôžu chýbať lákavé novinky. Medzi top premiéry patrí mysteriózny triler Skôr než zaspím s Nicole Kidman a Colinom Firthom v hlavných úlohách.

Skôr než zaspím


Nicole Kidman sa predvedie v úlohe 47-ročnej spisovateľky Christine, ktorá trpí zvláštnou chorobou – kvôli autonehode spred 27 rokov si nedokáže vytvárať nové spomienky a tak jej v hlave nič nevydrží dlhšie ako jeden deň. To tu už bolo, poviete si – 50 x a stále po prvý raz s Drew Barrymore a Adamom Sandlerom však bol film komediálny, hlavná hrdinka v tomto filme však so svojou existenciou bojuje a to, čo odhaľuje, jej na tvár úsmev neprináša. Začína všetkých naokolo spochybňovať, dokonca aj svojho manžela Bena (Colin Firth). Je v niečom skutočne namočený?


Zostaň so mnou


Má 17 a má všetko – milujúcu rodinu, priateľa a dokonca ju prijali na prestížnu hudobnú školu. Mia tak má jediný problém – nastúpi do školy a opustí úžasného Adama alebo dá prednosť láske? Zo dňa na deň sa jej život drasticky zmení – rodičia a brat umierajú a ona sa ocitne napojená na prístroje na nemocničnej posteli.


Labyrint: Útek


Mysteriózny sci-fi triler divákov zavedie do záhadného priestoru s názvom Glade, ktoré je obklopené bludiskom. Za posledných 30 dní sa tam každú noc objaví nové dieťa, chlapec, bez akýchkoľvek spomienok. Jedným z nich je Thomas, no miestni trvajú na tom, že nie je nový, že ho niekedy už videli. K dramatickej zmene dôjde vtedy, keď medzi nich pribudne prvé dievča. Nájdu cestu na slobodu?


Nick Cave: 20 000 dní na Zemi


Hudobný dokument je záznamom života dnes 57-ročného speváka, textára, skladateľa, básnika i herca. Je spracovaný svojsky, nie ako klasická retrospektívna biografia, ktorá je v prípade týchto tém pomerne bežná. Je to takzvaná „dokudráma“.


V tichu


Historická vojnová dráma z česko-slovenskej produkcie od režiséra Zdenka Jiráského (známy vďaka filmu Poupata, ktorý v roku 2011 získal štyroch Českých levov) diváka zavedie do obdobia druhej svetovej vojny. Mapuje život a osud niekoľkých židovských hudobníkov a najmä to, ako nacistické zákony zasiahli do ich, a všeobecne do kultúrneho, života.


ĎALŠIE ČLÁNKY:


Grimasy a gestá z filmového plátna
Kino novinky týždňa: Film o Pavlovi Demitrovi sa dostáva do kín
Vitajte naspäť v meste hriechu
Kino novinky týždňa: Korenistá láska a skorumpované mesto
Kino novinky týždňa: Keď jeden deň zmení celý život
Na scénu prichádzajú akčné Ninja korytnačky
Necenzurovaná Nymfomanka príde do kín v októbri

Komentáre