Hudba a film

Kino novinky týždňa: Ako byť single v meste, ktoré nikdy nespí

"New York je plný osamelých sŕdc hľadajúcich tú správnu zhodu, láskyplné spojenie, sex alebo niečo medzi tým."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 12. februára 2016 14:00
Z filmu Ako byť single. Foto: TASR/AP

Ako byť single


Existuje správny spôsob ako byť single, nesprávny spôsob ako byť single a potom…je tu Alice. A Robin. Lucy. Meg. Tom. David. New York je plný osamelých sŕdc hľadajúcich tú správnu zhodu, láskyplné spojenie, sex alebo niečo medzi tým. A niekde uprostred všetkých tých dobiedzavých sms-iek a známostí na jednu noc, ktoré všetci títo nezadaní majú spoločné, je potreba naučiť sa ako byť single vo svete plnom stále sa vyvíjajúcich definícií lásky. Prespávanie v meste, ktoré nikdy nespí, nikdy nebolo také zábavné.


Harold


Po štyridsiatich rokoch úspešného podnikania v oblasti predaja nábytku Haroldova firma skrachuje, pretože mu v tesnej blízkosti postavia obchodný dom IKEA.V zúfalstve a zlosti sa rozhodne odísť do Švédska a uniesť toho, kto zapríčinil jeho bankrot – samotného zakladateľa IKEA Ingvara Kamprada. Aké je však jeho rozčarovanie, keď zistí, že Kamprad nachádza v únose vlastne potešenie.


Decibely lásky


Dej hudobnej filmovej romance sa odohráva v súčasnosti a zachytáva odvekú túžbu po láske, životnom partnerstve, náprave krívd a omylov, to všetko naprieč všetkými generáciami. Je tiež akousi poctou tvorbe Michala Davida, ktorého hity sa stali neoddeliteľnou súčasťou mnohých filmov a sprevádzajú svojich divákov aj v súčasnosti a ich protagonisti sa tu preto objavujú. Atraktívnou súčasťou filmu sú tanečné scény, nielen z prostredia Tančiarne, ale aj z prostredia exkluzívneho diskotékového klubu Pantheon.


Hundroš


Hundroš je muž z minulosti. Vie, že dobre už bolo a nič pekné ho nečaká. Uzatvára sa pred všetkým moderným, pretože svet pre neho skončil v r. 1953. Z ulity ho vyženie až bolestivý úraz. Nutnosť navštíviť fyzioterapiu v Helsinkách znamená pre starého muža celú sériu nepríjemných epizód – napríklad jazdu autom, ktoré šoféruje žena, alebo stretnutie so svojím synom, ku ktorému nikdy nemal príliš blízko. Hundroša skrátka čaká jeden dlhý mrzutý víkend. A ako vždy - postará sa aj o to, aby bolo dusno všetkým okolo neho.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Coldplay zverejnila videoklip k singlu Hymn For The Weekend
Highlighty týždňa: Emma Watsonová sa stala lektorkou na Oxforde
Vychádza nové koncertné DVD skupiny Tublatanka
Skupina Stromboli je späť, po 25 rokoch vystúpi aj na Slovensku
Filip Renč o Líde Baarovej: Urobili sme väčšiu šou, než na čo sme mali

Komentáre