Hudba a film

Kino novinky týždňa: Alica v Krajine za zrkadlom

"Alica Kingsleigh v najnovšom filme objaví čarovné zrkadlo, ktoré jej umožní vrátiť sa do fantastickej Krajiny zázrakov."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 25. mája 2016 13:00
Alica v Krajine za zrkadlom. Foto: TASR/AP

Alica v Krajine za zrkadlom


Alica Kingsleigh strávila posledné roky v stopách svojho otca a na palube svojej vlastnej lode brázdila oceány. Po svojom návrate do Londýna objaví čarovné zrkadlo, ktoré jej umožní vrátiť sa do fantastickej Krajiny zázrakov. Tam opäť stretáva svojich priateľov, Bieleho králika, Absolema, kocúra a ďalších. Zistí však, že pomoc potrebuje uletený Klobučník. Alicu čaká nebezpečná cesta, počas ktorej musí zachrániť uleteného priateľa Klobučníka skôr, než vyprší všetok čas.


Poklad


Hlavnou postavou tejto komornej komédie s jemne sarkastickým humorom je Costi - otec rodiny, ktorý sa rád cíti ako Robin Hood. Vedie pokojný život, až kým ho raz nenavštívi jeho sused Adrian. Ten je totiž presvedčený, že na záhrade jeho babičky je zakopaný poklad. Majú víkend na to, aby poklad našli, teda ak vôbec nejaký je. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá.


Odkaz vo fľaši


Po ôsmich rokoch strávených v Severnom mori putuje tajomný odkaz vo fľaši až na stôl kriminálneho Oddelenia Q, ktoré sa špecializuje na staré nevyriešené prípady. Detektív Carl Morck (Nikolaj Lie Kaas) a jeho asistent Assad (Fares Fares) sú vtihanutí do temného prípadu vraždiaceho psychopata, sktárskej viery a unesených dvojíc súrodencov, ktorých zmiznutie nikto nehlásil. Len čo sa detektíví začnú záhadu rozplietať, veci sa dajú do pohybu v diabolskom tempe.


Maggie má plán


Maggie (Greta Gerwig) je mladá a nezávislá Newyorčanka, ktorá zatiaľ márne čaká na tú pravú životnú lásku. Nakoniec si zvolí plán, že sa stane slobodnou matkou a k otehotneniu sa rozhodne využiť svoju bývalú študentskú známosť (Travis Fimmel). Vďaka tejto voľbe má, tak ako vždy, pocit dokonalej kontroly nad vlastným životom. Ale napriek tejto starostlivo naplánovanej "transakcii" však narazí na nepredvídateľnosť osudu.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Kino novinky týždňa: Ako sa zbaviť nevesty
Ivo Repčík natáča film o pašovaní tovaru výlučne v rusínskom jazyku
Gregory Porter vydáva nový album Take Me To The Alley
Tvorcovia snímky Para nad riekou: Je to vlastne recept na život
L. BÍLÁ: Prežívam jedno z najkrajších období vo svojom živote

Komentáre