Hudba a film

Kino novinky týždňa: Dokument o životnej ceste Antona Srholca

"Tento týždeň sa môžete tešiť na viaceré filmové lahôdky."

Tomáš Kušnír, 9. októbra 2015 14:00
Na snímke kňaz a disident Anton Srholec, archívne foto. Foto: TASR/Pavel Neubauer

Anton Srholec


Dokumentárny film o životnej ceste Antona Srholca, človeka, ktorý nikdy neopustil svoje zásady – milovať ľudí a Boha, napriek životným okolnostiam a bojovať za lepší svet uprostred pokazeného sveta.


Okno do dvora


Jeden z vrcholov filmovej tvorby Alfreda Hitchcocka je rovnako strhujúcou cestou za odhalením vraždy, aj majstrovskou štúdiou voyeurizmu, ktorý s hlavným hrdinom zdieľa každý z fascinovaných divákov. Okno do dvora je predstavením, ktoré nás okom kamery stavia na úroveň jeho protagonistu, Jeffa Jeffriesa, ktorý je po úraze pripútaný na invalidný vozík a z nudy začne pozorovať svojich susedov.


Na lane


Dvanástim ľuďom sa podarilo prejsť po Mesiaci, no iba jednému mužovi, Philippovi Petitovi, sa podarilo prejsť po oceľovom lane natiahnutom medzi budovami Svetového obchodného centra. Za pomoci svojho mentora Papa Rudyho a atypickej skupiny komplicov, prekonal Petit všetky prekážky a nástrahy osudu, aby si splnil svoj šialený sen.


Nemilosrdní


Serge Buren (Jean Reno) je legendárny policajt, nočná mora všetkých kriminálnikov. On a jeho policajný tím mladých kolegov vyznávajú trochu netypické vyšetrovacie postupy. Medzi ich osvedčené metódy patria výsluchy zadržaných s použitím baseballových pálok... Lenže ich nadriadený začínajú mať dojem, že kovboji nemajú u polície čo robiť a ako supi čakajú na akúkoľvek chybu. Jean Reno sa vracia na plátna kín v jeho najobľúbenejšej úlohe – ako drsný policajt zo starej školy, s osobitým zmyslom pre spravodlivosť a humor.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME AJ:
Lámač ženských sŕdc Bruno Mars jubiluje
Jubilant Kamil Peteraj vydáva zbierku S tebou a bez teba
Miro Žbirka prichádza s novým singlom a klipom piesne Live
Komajota pripravuje nový album Druhé slnko
Peter Bič Project chystá turné, absolvuje ho v obývacom autobuse

Komentáre