Hudba a film

Kino novinky týždňa: Hugh Jackman sa predstaví v sci-fi filme Chappie

"V blízkej budúcnosti sa odohráva dej napínavého filmu Chappie. Hugh Jackman, chystá pre vás obrovské prekvapenie."

TASR, 4. marca 2015 10:00
Záber z filmu Chappie. Foto: imbd

V blízkej budúcnosti dáva pozor, pre dodržiavanie poriadku mechanická policajná jednotka. Lenže v momente sa ľudia začnú proti nej brániť. Keď príde k odcudzeniu a preprogramovaniu jednej z policajných jednotiek, ktorá sa pomenuje Chappie, so schopnosťami samostatného myslenia a cítenia. Jeho existencia sa stáva v očiach mocných ľudí, čím ďalej tým viac väčšou hrozbou pre celé ľudstvo. Nezastaví sa pred ničím a tým si vynúti status quo, aby bol Chappie súčasne posledným robotom svojho druhu.

Trailer k filmu Chappie


Divočina


Po smrti matky a krachu manželstva si myslí, že už prišla o všetko. Do života jej naviac vstúpia drogy a náhodné známosti na jednu noc. A keď už má pocit , že nemá čo stratiť, urobí rozhodnutie svojho života. S nulovou skúsenosťou s divokou prírodou a s ohromne veľkým ruksakom, poháňaná zvyšnou vôľou, rozhodne sa úplne sama zdolať 1770 km dlhú vysokohorskú trasu nazývanú PCT- Pacifik Crest Trail. Táto trasa je najdlhšia, najťažšia a najdivokejšia v celej Amerike.

Od začiatku premáha chuť ten bláznivý nápad vzdať. Ruksak jej do krvi zodrie chrbát, časť cesty prejde len s jednou topánkou, nevyhne sa stretnutiu so štrkáčmi a medveďmi, prekonáva zničujúce teplá aj snehové záveje. Prežije odhodlanie, hnev, beznádej, vyčerpanie, osamelosť a na konci svojej cesty znovuobjaví svoju silu, radosť, odvahu a krásu.

Trailer k filmu Divočina


Cesta nádeje (2014)


Austrálčan cestuje do Turecka po bitke pri Gallipoli, aby sa pokúsil nájsť svojich troch synov.

Trailer k filmu Cesta nádeje


Asterix: Sídlo bohov (2014)


Július Cézar je výborný stratég a vodca, ktorý doposiaľ nenašiel nikoho, kto by ho porazil. Iba hŕstka nepoddajných Galov sa naďalej vysmieva priamo do tváre slávneho rímskeho orla a odoláva jeho vojnovým výpadom. Teraz má však Cézar geniálne pomstychtivý plán, ako sa drzých Galov zbaviť raz a navždy: zviesť jednoduchých dedinčanov čarom civilizácie v podobe veľkolepých rímskych stavieb.

Ide o kompletné vyrúbanie lesov a výstavbu „mramorákov“ (predchodcov dnešných panelákov)... ale rozhodne s honosným názvom – Sídlisko Bohov. Ibaže Asterix a Obelix svoju malú dedinku, ukrytú v hlbokom lese, plnú chutných diviakov, nadovšetko milujú. Predsa nedopustia, aby sa z ich milovaného domova stal turistický skanzen. Musia nakopnúť svoj dôvtip a pokúsiť sa prefíkaného Cézara v tejto podlej bitke poraziť...

Trailer k filmu Asterix: Sídlo bohov


Holub sedel na konári a premýšľal o živote (2014)


Ako moderná dvojica Don Quijote a Sancho Panza, tak Sam a Jonathan, dvaja obchodní cestujúci s drobnými čačkami, nás vezmú na kaleidoskopické potulky ľudskými túžbami. Na výlet, ktorý nám ukáže krásu jednotlivých momentov ľudského života, malichernosť druhých, humor i tragédiu, ktoré sa skrývajú vo vnútri každého z nás, majestátnosť života, ale i ľudské slabiny.

S panoramatickým výhľadom poukazuje holub zo svojej vtáčej perspektívy na ľudský stav. Operenec je ľuďmi ohromený - ich aktivitami, pochabosťami, pýchami a nervozitami, ktorým sa snaží porozumieť a pochopiť ich.

Trailer k filmu Holub sedel na konári a premýšľal o živote


Hľadanie Vivian Maier (2013)


Film hľadanie Vivian Maier je strhujúcim, ale najmä pravdivým príbehom o čudáckej a uzavretej žene, ktorá disponovala takým nadaním a empatiou, že fotografie, ktoré nikdy nikomu neukázala dnes dobýjajú najprestížnejšie výstavy na celom svete a budú zachované ako cenné dedičstvo pre ďalšie generácie.

Trailer k filmu Hľadanie Vivian Maier


ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre