Hudba a film

Kino novinky týždňa: Owen Wilson vás prekvapí svojou šarmantnosťou

"Kino novinky týždňa prichádzajú opäť v novej podobe. Owen Wilson vás pobaví v novej komédii."

Matej Martinček, 6. mája 2015 11:00
Herec Owen Wilson. Foto: TASR/AP

Neutečieš


Aké by to bolo, keby vás po nezáväznom sexe miesto ľahkých výčitiek svedomia začali prenasledovať divné démonické prízraky, ktoré vás budú chcieť zabiť? Presne to môžete prežiť v kine s hororom Neutečieš. Devätnásťročná Jay sa po príjemnej chvíľke na zadnom sedadle auta so sympatickým mladíkom ocitne zviazaná v opustenej továrni, a tento mladík ju z diaľky pozoruje. Čaká na chvíľu, kedy sa objavia démoni. Na chvíľu, kedy to pre neho celé skončí a pre ňu naopak začne. Nekonečná nočná mora.

Tieto, až príliš reálne prízraky, sú súčasťou prekliatia, ktoré si jeho obeti predávajú prostredníctvom sexu ako štafetový kolík. A pre Jay pôvodne sľubný večer nakoniec skončí tím najhorším možným spôsobom. Jej milenec ju uprostred ulice vyhodí zviazanú a polonahú z auta. A navyše od neho prevzala kliatbu spojenú s prenasledovaním a útokmi prízrakov, ktoré s ňou budú od tej chvíle na každom kroku. Jej život sa zmení na nekonečný a všadeprítomný strach, pred ktorým nemá kam uniknúť. Jay sa svojich zjavení môže zbaviť jedine tak, že ich predá niekomu ďalšiemu. Podarí sa jej uniknúť?
Zdroj: Barracudamovie
Trailer k filmu: Neutečieš

Zdroj: Youtube

To dievča musíš milovať


Živelná komédia plná zmätkov a dobre mierených faciek. Nemusíme si klamať, Isabel je ľahké dievča. Najstaršou profesiou sa snaží našetriť si, aby sa mohla stať herečkou. Ako takmer každý v New Yorku. Akonáhle sa ocitne na svojom prvom hereckom konkurze, spustí lavínu bláznivých situácií a zábavy. Niekto sa do nej totiž zamiluje a niekto až príliš dobre pozná jej nerestnú kariéru. A všetci sú tak trochu ženatí alebo vydaté. V klasicky zostrihanej vtipnej komédii nabitej gagmi hraje Imogen Poots, Owen Wilson, Rhys Ifans, Jennifer Aniston, Cybill Shepherd a v úlohe Quentina Tarantina sa dokonca objaví i Quentin Tarantino. A New York, ktorý je sexy na každom rohu.
Zdroj: Bontonfilm

Trailer k filmu: To dievča musíš milovať

Zdroj: Youtube

Violette


Violette sa narodila na začiatku minulého storočia ako nemanželské dieťa. Dievča, ktoré celé svoje detstvo trpelo nízkym sebavedomím, nachádzalo únik vo svete literatúry. Ten jej poskytoval istú útechu a možnosť sebarealizácie. V povojnovej parížskej štvrti Saint-Germaindes-Prés stretáva Simone de Beauvior, slávnu spisovateľku a feministickú ikonu a zahorí k nej, žiaľ, neopätovanou láskou. Vďaka Simone a podpore Maurice Sachseho sa z nemilovanej a prehliadanej ženy stáva uznávaná a obdivovaná spisovateľka, ktorá ovplyvnila ďalšie generácie autorov. Violettina autobiografia La Bâtarde (1964) sa potom stala doslova bestsellerom.
Zdroj: Filmeurope
Trailer k filmu: Violette

Zdroj: Youtube

ODPORÚČAME AJ:


BERLINALE: Zlatého medveďa získal iránsky režisér Džafar Panahí
Spevák skupiny No Name Igor Timko sa objaví na scéne SND
Imagine Dragons vydali album Smoke + Mirrors
Katy Perry žiarila medzi hviezdami na Grammy Awards 2015
Kino novinky týždňa: Túžba a vášeň vo filme Päťdesiat odtieňov sivej

Komentáre