Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Pepík a Dubček

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 19. apríla 2018 8:00
Záber z filmu Pepík. Foto: Continental film


Pepík


Kolobeh ľudskej duše je nevyspytateľný a pokiaľ nenájde odpovede na tie správe otázky, nenájde svoj pokoj.
A takto to má aj hlavný hrdina filmu. Pepa (Michal Suchánek) je outsiderom už od narodenia. Má okolo päťdesiatky a pracuje ako úradník. So svojou ženou (Petra Špalková), majú dve deti a vo svojej domácnosti je viac ako pod papučou. Rešpektu sa mu nedostáva ani od jeho potomkov.
Uvedomuje si, že musí niečo zmeniť a dokonca veľmi dobre vie, čo by to malo byť. Lenže! Cesta k cieľu býva niekedy veľmi tŕnistá, a tak môžeme sledovať viac či menej márnych, niekedy až tragikomických pokusov hlavného hrdinu, začať svoj život konečne žiť. Podarí sa mu nájsť odpovede na otázky: „Prečo je vlastne na svete? Kde začína ten naozajstný život? Po narodení, po maturite, prvom sexe, svadbe, deťoch alebo až po smrti?“



Mesiac Jupitera


Aryan je sýrsky utečenec, ktorý sa snaží prejsť cez maďarské hranice spolu s jeho otcom a mnohými ďalšími. Sú však nájdení a pri strete je Aryan postrelený. Mladý chlapec sa ocitá v šoku, v utečeneckom tábore, avšak z jednou záhadnou novou schopnosťou. Dokáže levitovať. S cieľom využiť jeho nadobudnutú silu ho Dr. Stern prepašuje s tábora. Tým sa však nič nekončí…

Dve a pol kačky


Tieto vtáky rozhodne nie sú nahnevané, svoj život si užívajú plnými zobákmi. Byť v husej koži je ťažká pohoda, predovšetkým pre gunára v najlepších rokoch. Animovaná komédia "Dve a pol kačky" prinesie jednému takému gunárovi špeciálnu úlohu. Musí sa začať starať o dve malé kačičky a pomôcť im z bahna, ktoré tak trochu sám spôsobil. Ich spoločné dobrodružstvo ukáže, že rodina môže mať všetky možné podoby aj tvary a dokonca aj perie. A že priateľstvo a rodina je tá najväčšia zábava a jazda.

Dubček


Historicky prvý hraný slovenský film o politikovi a štátnikovi Alexandrovi Dubčekovi.



Súboj pohlaví


Existujú na svete rozdielnejšie bytosti ako je muž a žena? Ich večný súboj budú viesť v novej komédii "Súboj pohlaví" oscarová Emma Stone ako silná žena a feministka a Steve Carell čoby sexistický šovinista. Bojovým poľom je tu okrem samotného života aj tenisový kurt, kde sa uskutoční vojna o všetko. O rovnoprávnosť, o slávu, peniaze, sebavedomie, lásku. Film vznikol na motívy skutočného tenisového zápasu, ktorý sa svojho času stal celosvetovou senzáciou a jedným z najsledovanejších televíznych prenosov všetkých čias. Do histórie vošiel ako Súboj pohlaví.

Komentáre