Hudba a film

Kino novinky týždňa: Predtým, ako som ťa spoznala

"Louise a Will do svojich životov vtrhnú ako náhla búrka. Ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia."

Webmagazin.sk/Tomáš Kušnír, 30. júna 2016 13:00
Predtým, ako som ťa spoznala Foto: TASR/AP

Predtým, ako som ťa spoznala


Louise vie všeličo. Vie, že sa jej páči práca v bistre, a vie, že možno neľúbi svojho priateľa Patricka. Zato nevie nič o klasickej hudbe, nevie, že príde o miesto, a keby tušila, čo ju čaká, asi by prišla o rozum. Will vie, že po dopravnej nehode stratil chuť do života. Vie, čím bol kedysi, vie, že všetko sa mu teraz zdá nepodstatné, a presne vie, ako s tým skoncovať. Zato nevie, že Lou mu vtrhne do života ako náhla búrka. A ani jeden z nich nevie, že jeden druhého navzájom navždy zmenia.


Schneider vs. Bax


Nájomný vrah Schneider dostáva zákazku presne v deň svojich narodenín. Jeho cieľom je spisovateľ Ramon Bax. Po ubezpečení, že bude z akcie späť do obeda a stihne pomôcť svojej manželke s prípravou oslavy, Schneider zákazku prijme. Tým sa spustí séria ľstí, bizarných náhod, zlých načasovaní a draho vykúpených omylov. Warmerdamova temná komédia v duchu škodoradostných filmov bratov Coenovcov je brilantným štylistickým cvičením, ktoré podvracia žáner thrilleru spôsobom, aký tak často nevidíte.


Oslnení slnkom


Slávna rocková hviezda Marianna trávi pokojnú dovolenku na slnečnom ostrove v Taliansku so svojím partnerom Paulom. Idyla je narušená nečakaným príchodom jej dávnejšieho priateľa a milenca Harryho a jeho okúzľujúcej dcéry Penelope. Štvorica sa spočiatku dobre zabáva a užíva si krásne prostredie talianskeho vidieka. Slnkom a horúčavou zaliate prostredie však začína meniť letnú idylu. Medzi protagonistami narastá dusné napätie. Príjemné a horúcim slnkom poznačené stretnutie sa postupne mení v atmosféru plnú skrytých vášní, nedôvery, podozrievania a hlavne žiarlivosti.


Zdroj: moviemania.sk

ODPORÚČAME TIEŽ:
Jubilejný festival Pohoda 2016 ponúkne návštevníkom viac komfortu
Sziget sa blíži: Uvidíte The Chemical Brothers, Tinie Tempah, Editors
Paul Simon vydal nový štúdiový album Stranger To Stranger
PETER NAGY: Život speváka nie je taký, ako si ľudia myslia
Speváčka Mista predstavuje nový singel Take Me Home

Komentáre