Hudba a film

KINO NOVINKY TÝŽDŇA: Nový Transformers a slovenská Špina

"Tento týždeň si môžete pozrieť v kine tieto premiéry."

Webmagazin.sk, 22. júna 2017 8:00
Transformers: Posledný rytier Foto: Cinemart SK

Transformers: Posledný rytier


Vodca Autobotov Optimus Prime zmizol. Svet zmieta zúrivá vojna medzi ľuďmi a ostatnými Transformermi. V poradí piaty film Transformers, ktorý priamo nadväzuje na štvrtý diel, ktorý niesol podtitul Zánik, asi nemohol mať beznádejnejšiu východiskovú situáciu. Režisér Michael Bay, ktorý je duchovným otcom tejto veľmi úspešnej série, tvrdí, že piaty diel je jeho posledným, a preto chce odísť s “poriadnym ohňostrojom”. V jeho ponímaní znejú tieto slová fanúšikom veľkých výpravných akčných filmov ako rajská hudba.


Heydrich: Muž so železným srdcom


Prominentného nacistu Reinharda Heydricha prezývali pražský mäsiar a kat. Šéf gestapa, ktorý naplánoval holokaust a riadil tajnú službu, sa stal protektorom Čiech a Moravy. Po sérii podlých vrážd českých generálov a vlastencov dostali Slovák Jozef Gabčík a Čech Jan Kubiš z hnutia odporu poverenie Heydricha zabiť. Kniha opisuje kariéru nacistu až po smrteľné zranenie na pražskej zákrute v Kobylisiach – jediný úspešný atentát na vysokopostaveného esesáka počas vojny. Zrodil sa brilantný román o akcii Antropoid riadenej z Londýna.


Divoká babská jazda


Keď najlepšie kamošky žúrujú, stať sa môže čokoľvek... Päť bývalých spolužiačok sa po rokoch znovu stretáva, aby oslávili rozlúčku so slobodou jednej z nich. Párty sa však rýchlo zvrtne, keď nešťastnou náhodou zabijú striptéra, ktorý ich mal v tento výnimočný večer zabávať. Ako si s týmto fatálnym omylom poradí dámska zostava na čele so Scarlett Johansson?


Špina


Lena je sedemnásťročné dievča, ktoré vzdoruje rodičom, zažíva svoje prvé zamilovanie, tajné nočné dobrodružstvá s kamarátmi, či magické rána nad Dunajom. Jej svet plný snov a túžob však naruší znásilnenie... Lena musí prejsť cestu, ktorá už nie je obyčajným dospievaním, ale skôr vnútorným bojom. Okolie ju nechápe a už nikdy úplne nepochopí. Je to ona sama, kto sa musí zmeniť, dospieť a pochopiť, že nemôže ostať obeťou. Trest si zaslúži ten, kto jej to spôsobil.


ODPORÚČAME TIEŽ:
Mať srdce: Speváčka Kristína predstavila nový song aj album
VIDEO: Richard Müller nakrútil klip k piesni Adieu Adele
Festival Grape hlási rekordný počet zahraničných interpretov
Po titule Dievča vo vlaku sfilmujú aj nový román Pauly Hawkins Do vody

Komentáre