Hudba a film

Skupina HEX je plná nostalgie, spomína na mladosť

"Nový klip k skladbe Tak sa mi zdá je spomienkou na históriu kapely. Nechýbajú ani bývalí členovia či spolupracovníci."

Webmagazin.sk, 1. augusta 2014 14:00
HEX je na scéne už niekoľko rokov. (Ilustračné foto) Foto: TASR/Martin Baumann


Pieseň Tak sa mi zdá skupina HEX nedávno predstavila verejnosti, teraz odhalila aj podobu videoklipu. Je akousi nostalgickou spomienkou na históriu kapely. Klip má na svedomí bubeník Tibor „Tybyke“ Szabados.

„Vytvoriť nostalgický klip napadlo Ďuďovi po vydaní výberovky „Všetko najlepšie 2013-1992“. Keďže je to taký spomienkový album, rozhodli sme sa, že si zaspomíname aj obrazom. Keďže som archivárom skupiny, podujal som sa na túto prácu ja. Začal som s tým ešte na jar a strihal som to so slzami v očiach. Sú tam zábery od roku 1991 až po rok 2014,“ smeje sa bubeník Hexu Tibor „Tybyke“ Szabados.

Plný spomienok


V klipe si HEXáci zaspomínali na krst CD „Ježiš Kristus nosí krátke nohavice“, klub Rock Pop Jazz, oficiálne klipy od roku 1991 až po 2014 - „Detváky“, „7 tiel“, „Zlý motýľ“, „Maťo a Linda“, „Snežný pluh“, „V piatok podvečer“, „Michaela“, „Nikdy nebolo lepšie“, „Ty a ja“ či „Keď sme sami“.

„Klip je v štýle „tak išiel čas so skupinou Hex“. Fanúšikovia v ňom uvidia bývalých členov - Petra Slameňa, Jožka Juríčku a Martina Čoreja. Ale aj hostí či technikov, ktorí s nami za tie roky spolupracovali. Napríklad Juraj Kukura hrá na bicie v klipe k piesni Michaela. Objaví sa tam aj Zdeněk Suchý, Martin Sarvaš, Laco Lučenič, Zuzana Šulajová, Richard Šimurka, kapely Le Payaco, Para a ďalší,“ vymenúva spevák HEXu Peter „Ďuďo“ Dudák.



Autorom hudby „Tak sa mi zdá“ je spevák, gitarista a klávesák Hexu Peter „Ďuďo“ Dudák. Ľahko kontroverzný text napísal gitarista Martin „Fefe“ Žúži. HEX majú dôvod spomínať, na scéne sú od roku 1990 v zostave Peter „Ďuďo“ Dudák – spev, gitara, klávesové nástroje, Tomáš „Yxo“ Dohňanský – basová gitara, vokály, Martin „Fefe“ Žuži – gitara, Tibor „Tÿbÿke“ Szabados – bicie nástroje.

„Hudba k skladbe „Tak sa mi zdá“ je návrat v čase. K našej prvej platni "Ježiš Kristus nosí krátke nohavice" s ironickou dubstepovou vložkou, ktorá sa k nám samozrejme nehodí. Ľahko kontroverzný text napísal Fefe a môže sa zdať, že v ňom velebí minulý režim, ale v skutočnosti je to iba spomienková nostalgia za mladosťou a za starými, dobrými časmi, ktoré má každá generácia v inej dobe, u nás to bolo zhodou okolností na sklonku socializmu,“
vysvetľuje Peter „Ďuďo“ Dudák.

Informácie poskytla Nora Krchňáková z PROPAGANDA HOUSE.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Ivan Tásler: Zohnať stopárku hore bez nebolo vôbec jednoduché
Dance With Me, vyzýva v novom singli Thomas Puskailer
Nominácie na MTV Video Music Awards sú známe, vedie Beyoncé
Beyoncé prevalcovala konkurenciu, je najvplyvnejšou celebritou sveta
James Blunt cestuje po Európe, príde aj na Slovensko
Joss Stone plánovali zavraždiť, na turné je so špeciálnou ochrankou
Skupina Kabát vyhlasuje súťaž, hrá sa o gitary so zlatou mechanikou

Komentáre