Hudba a film

Slovenský film Láska na vlásku: Celeste Buckingham ako princezná

"Film režisérky Mariany Čengel Solčanskej bol predstavený na festivale Art film v Trenčianskych Tepliciach."

Webmagazin.sk, 25. júna 2014 14:30
Láska na vlásku Foto: Láska na vlásku


So slovenskými seriálmi sa v poslednom čase roztrhlo vrece, filmov však stále veľa nepribúda. Zmeniť sa to pokúsila režisérka Mariana Čengel Solčanská, ktorá na Art Filme predstavila svoj rodinný historický film Láska na vlásku. Na Slovensku je už dnes známa vďaka svojim predošlým filmom, napríklad Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Ábelov čierny pes či Obhliadka.

Snímka našla inšpiráciu v románe Marka Twaina Princ a bedár, ktorý je považovaný za jeden z najkrajších príbehov svetovej literatúry. Dej je vsadený do obdobia druhej polovice15. storočia a zachytáva príbeh dvoch mladíkov – princa Mateja Korvína a syna dedinského kováča, ktorí sa rozhodli na čas si vymeniť životy, s ktorými neboli spokojní. Ale ako to už býva, život je vrtkavý a keď sa mladíci vo svojich nových identitách zamilujú, zistia, že v takejto lži žiť nemôžu.



V úlohe princeznej, ktorá sa vydá za princa Mateja, sa predstaví populárna speváčka Celeste Buckingham, ktorá tiež stojí za titulnou piesňou filmu. Kráľa stvárňuje Tomáš Hanák. Vo filme hrajú aj Judit Bárdoš, Milan Bahúľ, Attila Mokos, Karol Čálik, Marko Igonda či Tomáš Matonoha.



Film sa nakrúcal 35 dní vo viacerých lokalitách - oravský hrad, múzeum oravskej dediny v Zuberci, nitriansky hrad, kostolík sv. Michala v Dražovciach a v štúdiách RTVS, ktorá je koproducentom snímky. Do slovenských kín sa snímka dostane začiatkom októbra.

Komentáre