Hudba a film

Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš

"Naživo ju publiku predstaví na svojom BODKA Tour 2024."

TASR, 12. marca 2024 13:47
Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš. Naživo ju publiku predstaví na svojom BODKA Tour 2024. Foto: Lukáš Adamec

Svetlo sveta uzrel nový videoklip Vrav si čo chceš z dielne speváka Lukáša Adamca. Pieseň sa vďaka Lukášovi dočkala už druhého znenia. Vznikla totiž už pred niekoľkými rokmi a to v úplne inej verzii. „Zložil a otextoval ju Viktor Špak a nahrala ju kapela Cirkus, kde toho času pôsobil. Mne sa vždy veľmi páčila a často sme sa rozprávali, že by som si ju rád zaspieval,“ vysvetľuje spevák.

Pieseň tak chytila druhý dych, keď ju Lukáš s Viktorom začiatkom minulého roka nahrali v štúdiu u Maťa Turcera, ktorý skladbu produkoval. „Vtedy ešte Viktor hrával so mnou. Pre nás s Viktorom to bol v podstate rýchly proces, lebo sme nahrali gitaru a spev a Maťo si ju následne “rozporcoval” a upravil tak, ako ju videl a počul on. Potom to už bolo o hľadaní a odobrovaní formy zvukov a efektov medzi Maťom, Viktorom a mnou,“ približuje Lukáš proces nahrávania novej verzie skladby.


Videoklip zachytáva medziľudské vzťahy. Adamec v ňom ukázal manželku


Zo skladby a jej textu je ľahké porozumieť významu piesne. „Sme spolu toľké roky, že vieme kto sme a vieme, že sa milujeme takí, akí sme,“ hovorí spevák o vzťahoch, ktoré zobrazil i vo videoklipe. Lukáš už štandardne siahol po Michalovi Nemtudovi a jeho kreatívnom tíme, kamery sa chopil Alexander Žitňanský. Ani vizuálna podoba piesne nevznikla “na prvú“. „Video vzniklo spoločným brainstormingom Miša Nemtudu a mňa. Pôvodne mal klip vyzerať úplne inak a námet naň bol podľa nás úžasný. Ale asi týždeň pred nahrávaním sme zistili, že rovnaký klip presne s takým istým prevedením už existuje. Takže sme sa následne niekoľkými komunikáciami dopracovali až ku priestorom kina a, samozrejme, Mišo scenárom vyzdvihol myšlienku piesne a vznikol nádherný kus kinematografickej roboty,“ vracia sa spevák k vzniku klipu, ktorý sa nakrúcal na Lukášovej aktuálnej domácej pôde – v Banskej Bystrici. „Som rád, že sme mali možnosť natočiť to v takej unikátnej budove a to v kine – Filmový klub múzea SNP, priamo v pamätníku,“ teší sa Lukáš originálnej lokácii.
Lukáš Adamec zverejnil video k piesni Vrav si čo chceš. Naživo ju publiku predstaví na svojom BODKA Tour 2024. Foto: Lukáš Adamec

Nový album a jarné turné na spadnutie


Avizovaný album s názvom BODKA plánuje Lukáš Adamec vydať na prelome marca a apríla tohto roku. „Na CD bude 10 piesní a možno 11-ta ako bonus. Uvidíme. Bude znieť aj novo aj staro, ale hlavne, úplne presne tak, aký som ja:). Ja som sa nikdy do žiadneho štýlu sám neradil – to nechávam na ľudí, aj keď to nie je potrebné. Niektorí ma vidia v hop čipoch, ako sú skladby Horúca láska a Tancuj mi, niektorí v baladách, iní v rokovinách a ďalší zas aj v modernom šate ako napríklad song Najviac,“ prirovnáva spevák k svojim predošlým hitom rôzne hudobné štýly, ktoré bude nový nosič obsahovať. „Určite však zaznie i niečo viac, nech nestojím na mieste,“ dodáva Adamec.

Lukáš Adamec po vydaní spomínaného albumu naplánoval rovnomenné turné BODKA TOUR 2024, ktorého koncerty v priebehu apríla a mája odohrá so svojou družinou v siedmych slovenských mestách. „Tour bude pestré a energické. Očakávať sa môže aj výber z toho najlepšieho v mojej doterajšej kariére. BODKA TOUR 2024 bude zároveň prezentáciou nového albumu. Zatiaľ mám potvrdeného jedného hosťa, ale energiou vydá za troch. Bude ním Peter Juhás, ktorý v niektorých mestách koncerty otvorí,“ predstavuje Lukáš na čo sa fanúšikovia na jeho turné môžu tešiť.

BODKA Tour 2024


- 20.04.2024, Nové Mesto nad Váhom – BLUE NOTE
- 26.04.2024, Banská Bystrica – Urban Spot
- 27.04.2024, Martin – Barmuseum
- 03.05.2024, Bratislava – Stredisko kultúry – Nové Mesto
- 04.05.2024, Trenčín – Piano Club Trenčín
- 10.05.2024, Košice – Kulturpark
- 11.05.2024 Prešov – Stromoradie


Komentáre