Hudba a film

Titulnú pieseň k Rukojemníkovi otextoval a naspieval Milan Lasica

"Začiatkom nového roka, 8. januára príde do kín Rukojemník. Nový film režiséra Juraja Nvotu približuje očami malého chlapca obdobie 60. rokov minulého storočia, najmä nástrahy vtedajšieho režimu. "

Webmagazin.sk/TASR, 21. decembra 2014 12:00
Milan Lasica Foto: CinemArt


Hlavného hrdinu si zahral Riško Labuda, syn známeho herca Mariána Labudu ml. V snímke účinkujú viaceré herecké osobnosti. Medzi nimi Milan Lasica, Libuše Šafránková, Ondřej Vetchý, Miroslav Noga, Szidi Tobias.

Tvorcovia filmu ešte pred jeho premiérou zverejnili titulnú skladbu s názvom Šťastie, ktorej text napísal Milan Lasica. Režisér filmovej novinky priznal, že pôvodne nad titulnou skladbou neuvažovali. "Ale keď sme videli zostrih filmu, začali sme predsa len o nej diskutovať. Oslovil som pána Lasicu, či by bol ochotný napísať text. Navrhol som mu, aby bol o šťastí a už na druhý deň som mal v rukách text," prezradil Juraj Nvota.

Autorkou hudby je Ľubica Malachovská Čekovská, ktorá skomponovala aj kompletnú hudbu k filmu. "Chceli sme dodržať emóciu a atmosféru celého filmu, preto sme ju oslovili aj s titulnou skladbou," dodal režisér Rukojemníka. Na finálnej verzii jeho titulnej skladby sa podieľal aj Slovenský symfonický orchester Slovenského rozhlasu. TASR informovala PR manažérka filmu Andrea Pivarčiová.



ODPORÚČAME AJ:
Kino novinky týždňa: Kliatba Snehovej kráľovnej opäť prichádza
PREKVAPENIE: Sinéad O'Connor sníva o ozajstnej socialistickej krajine
Michal Chrenko prichádza s vianočnou piesňou Hviezda na cestu svieť
Trilógia Hobit by spôsobila fiktívne škody za vyše 670 miliónov eur
Najnovší James Bond príde do kín už budúci rok, s názvom Spectre

Komentáre