Hudba a film

Novinky roku 2015: Toto sú najočakávanejšie hudobné albumy

"Každý rok zažiari na hudobnom nebi nová hviezda. Aj v roku 2015 sa môžeme tešiť no hudobné albumy, ktoré možno aj prekvapia."

Webmagazin.sk, 31. januára 2015 10:00
Rihanna Foto: screenshot youtube.com
Počas januára uzreli svetlo sveta hudobné počiny od Meghan Trainor, Marilyna Mansona, islandskej speváčky Björk či R&B speváka Ne-Ya. Vo februári má v pláne vydať novú hudbu Bob Dylan, Ricky Martin a kapela Imagine Dragons.

Medzi najočakávanejšie albumy, ktoré istotne ovládnu hudobné rebríčky, budú určite patriť albumy týchto interprétov:

Adele – 25


Britka, ktorá si získala srdcia ľudí po celom svete, sa po dlhšej pauze vracia na hudobnú scénu. Autorka hitov Hometown glory, Rolling in the deep a predovšetkým Someone like you, je známa svojimi soulovými piesňami, s ktorými sa dokážu stotožniť poslucháči so zlomeným srdcom. Po úspešných albumoch 19 a 21 zostáva Adele verná číselným názvom. Na svojom Twitteri minulý rok naznačila názov svojho nového albumu – 25. Adele je známa tým, že inšpiráciu čerpá z nešťastných vzťahov. „Keď som šťastná, netvorím hudbu, lebo na to nemám čas,“ povedala.

Aj napriek tomu, že jej ide karta, nikam sa neponáhľa. Vychutnáva si rolu matky a tvrdí, že nevydá nič nové, kým to nebude dosť dobré a kým nebude pripravená. Pred pár týždňami zdieľala speváčka Lady Gaga fotku s Adele, čo vyvolalo dohady o možnej spolupráci. Uvidíme, čo prinesie tretí štúdiový album tejto skromnej hviezdy s chytľavým smiechom.


Justin Bieber


Označený za najotravnejšiu celebritu minulého roku. Mladík z Kanady, ktorý prerazil hitom Baby, sa zmenil na zlého chlapca. Zatkli ho za držanie drog a za rýchlu jazdu pod vplyvom omamných látok. Popri písaní nových pesničiek stihol hádzať vajcia na susedov dom a prestal byť vzorom pre mladých. Pred pár dňami zavesil na internet video, v ktorom sa ospravedlňuje za tieto činy.

Bieber, ktorý nedávno zaujal fotkami pre Calvina Kleina, už viac netvorí pár so speváčkou Selenou Gomez. Justin stále patrí k najobľúbenejším a najuznávanejším umelcom. Ľudia z jeho okolia dúfajú, že v tomto roku bude čerpať zo svojho minulého vzťahu a vytvorí úžasný album. Presný dátum vydania nepoznáme, no už teraz sa všetci jeho fanušíkovia, známi ako Beliebers, tešia na piesne, v ktorých vyjadrí svoje pocity.


Coldplay - A Head Full of Dreams


The Scientist, Fix you, Viva la vida – mohli by sme pokračovať ďalej. Všetko sú to nádherné piesne, ktoré vytvorila úspešná britská skupina na čele s Chrisom Martinom. Rocková kapela, ktorá sa mala pôvodne volať Starfish, pracuje na siedmom štúdiovom albume A Head Full of Dreams , ktorý by mohol byť ich posledný.

V pláne majú aj svetové turné. Skupina zásadne odmieta ich skladby v reklamách (Gatorade im za skladbu Yellow ponúkal 9 miliónov dolárov.) Coldplay funguje necelých dvadsať rokov a patrí k tomu najlepšiemu, čo hudobná scéna ponúka. Po tom, čo s Rihannou vytvorili hit Princess of China, povedali, že je jediná, s ktorou by niekedy spolupracovali.


Madonna – Rebel Heart


V poradí trinásty album Rebel Heart „nestarnúcej“ kráľovnej popu Madonny vyjde začiatkom marca. Koncom minulého roka uniklo niekoľko piesní z pripravovaného albumu a tak nezostávalo najúspešnejšej sólovej speváčke nič iné, ako ich oficiálne zverejniť na iTunes. Sú to piesne ako Devil Pray, Illuminati a Bitch I'm Madonna.

Mnohí kritici označujú piesne z albumu za lepšie ako tie, ktoré boli na albume MDNA. Living for Love je názov prvého singlu z albumu. Názov Rebel Heart vyjadruje dve stránky speváčkinej osobnosti – rebelujúcu a romantickú. Madonna spolupracovala na albume aj s Avicii a Nicki Minaj. Madonna snívala o kariére baletky. Hudobný svet je však vďačný, že si to rozmyslela. Tešíme sa na marec!


Rihanna


Má iba 26-rokov a chystá sa vydať v poradí ôsmy štúdiový album. Odkedy prerazila vo svete hudby so skladbou S. O. S. (Rescue Me), už sa nezastavila a tri roky po sebe vydala nový album. Kráska z Barbadosu, známa pod prezývkou Riri, patrí k najuznávanejším popovým speváčkam súčasnosti.

Detaily o jej albume zatiaľ nie sú známe. Minulý týždeň cez Twitter ohlásila svoj nový singel FourFiveSeconds, na ktorom počuť aj Kanye Westa a Paula McCartneyho. Zaujímavosťou je, že predtým, než Riri vyjde na stage, si dá panáka.


ODPORÚČAME AJ:
Takmer 80 tisíc fanúšikov Petra Muka mohlo rozhodnúť o novom albume
Langerová prináša zmierenie, nádej, iróniu osudu, smútok i radosti
To tu ešte nebolo: Puskailer a Madej v komédii o slovenskom šoubiznise
Stingov muzikál na Broadwayi po troch mesiacoch končí
Štvrtý pokus vydať nový album: Podarí sa to skupine Chiki Liki Tu-A?

Komentáre