Hudba a film

Nový singel Petra Lipu je rozprávkou pre dospelých

" Samostatný singel je pre speváka a jazzmana netypický."

TASR, 30. apríla 2017 10:00
Spevák Peter Lipa netradične zverejnil samostatný singel. Foto: TASR/Andrej Galica
Slovenský spevák a skladateľ Peter Lipa nahral rozprávku pre dospelých. Taký je nový singel s názvom Kde bolo, tam bolo. Autorom textu je Rudo Rusiňák, ktorý napísal Lipovi aj hit Maturantky.

Ostatný Lipov album Návšteva po rokoch, na ktorom naspieval texty Milana Lasicu, vyšiel pred štyrmi rokmi. Samostatný singel je pre speváka a jazzmana netypický. "Všetky moje piesne, ktoré som nahral od začiatku svojej kariéry v roku 1984, boli vždy súčasťou niektorého z takmer tridsiatich albumov. Tentoraz je to však samostatný singel. Je to akási rozprávka pre dospelých. Tak ako vo všetkých piesňach, aj v tejto ide o večný vzťah - on a on," prezradil o novinke Peter Lipa, ktorý podľa vlastných slov nebol veľmi "rozprávkové dieťa".

"Moja mama veľa pracovala, takže nemala čas mi čítať rozprávky. Neskôr som si ich však začal čítať sám. Rozprávky sú super. Táto pesnička, to je taká zvláštna rozprávka, ale človek si zaspomína na kadečo. Dôležité je, že na konci rozprávky je zvonec a ešte k tomu všetkému, že na konci sa predsa len zobudím."




Autormi skladby sú textár Rudo Rusiňák, hudbu zložil Peter Lipa. Singel nahral začiatkom tohto roka v štúdiu Cobra Sound, s gitarovým zvukom pomohol producent Jozef Šebo a Bluesoví bratia. Skladbu nahrali gitaristi Pišta Lengyel a Maťo Zajko, basgitarista Martin Gašpar, na bicích hral Igor Aidži Sabo a na klávesoch Martin Wittgruber.

Peter Lipa, ktorý v máji oslávi 74. narodeniny, patrí medzi našich najstarších spevákov. Ročne odspieva vyše stovky rôznych koncertov doma i v zahraničí.

ODPORÚČAME TIEŽ:

Májový Drumfest Slovakia rozbubnuje Pezinok
Francúzsky producent David Guetta zverejnil nový singel Light My Body
Predkapelou Depeche Mode v Bratislave budú The Raveonettes
Janko Lehotský napísal takmer 500 piesní. Muziku má rád, lebo zbližuje

Komentáre