Hudba a film

Raper a spevák Denny Veselý vyrozprával svoj skutočný príbeh

"Spojil sa s hudobným skladateľom Martinom Kráľom a výsledkom je singel Domov., z ktorého mrazí."

WEBMAGAZIN.sk-OTS, 23. apríla 2024 16:02
Martin Kráľ & Denny Veselý Foto: Pamela Duchnitzka
Raper a spevák Denny Veselý sa rozhodol vyrozprávať ďalší skutočný príbeh zo svojho života. Na spoluprácu oslovil známeho hudobného skladateľa Martina Kráľa. Ich spoločný singel s názvom Domov. je viac ako len príbehom. Vyzýva k zodpovednosti za volantom a je mementom pre všetkých.



Rovnako ako vo všetkých svojich doterajších projektoch, aj tentoraz Denny Veselý čerpá témy zo svojho života. Jeho nový singel je skutočným a zároveň tragickým príbehom, z ktorého sa musel doslova „vypísať“.
„Pesnička Domov. je skutočný príbeh, ktorý som zažil. Jedného dňa sa stretli traja v podstate neznámi ľudia, poznali sme sa viac-menej z videnia. Naše životy sa preplietli, keď sme spoločne sadli do auta a došlo k autonehode. Jeden podľahol zraneniam, druhý dostal trest a tretí ti o tom teraz môže hovoriť. Mimochodom zachránil ma bezpečnostný pás. Nielen môj...“ spomína na tragickú udalosť Denny.

„Pre mňa osobne to bola veľmi formujúca skúsenosť, z ktorej čerpám doteraz. Človek si až pri takýchto udalostiach uvedomí, aký krehký život je a tiež, že každý jeden deň je malý zázrak. Ak sa správne pozeráme,“ dodáva.

Pre svoj nový singel sa rozhodol spontánne osloviť na spoluprácu hudobného skladateľa Martina Kráľa, s ktorým sa dovtedy nepoznal. Denny vedel, že Martinova tvorba je veľmi emotívna a piano dodá jeho pesničke tú správnu atmosféru.

Foto: Pamela Duchnitzka

„Dennyho ponuku som sa rozhodol prijať, lebo sa mi páčia jeho projekty. Majú príbeh, hĺbku, a čo je najdôležitejšie – môžu pomôcť ľuďom. Navyše obaja dobre vieme, čo dokáže spôsobiť alkohol za volantom. Keď som bol mladý chlapec, brigádoval som s kamarátom v jednom bare. Jedného dňa nasadol pod vplyvom alkoholu do auta s ďalšími dvomi chlapcami. Zábavná jazda však nabrala iný smer a skončila tragicky. V aute vyhasli tri mladé ľudské životy. Bol to dobrý človek s dobrým srdcom, ktorého som si veľmi vážil a toto všetko sa odohralo len kvôli alkoholu za volantom. A to je jeden z najhlavnejších dôvodov, prečo sme si s Dennym povedali, že ideme do tejto spolupráce,“ povedal Martin Kráľ.

Denny si svoju prvú spoluprácu s Martinom pochvaľuje: "Úprimne, presne takto si predstavujem všetky spolupráce. Už počas prvého telefonátu sme vyriešili všetko. A to doslova. Poslal som mu podklady, Martin ich precítil, a do týždňa sme mali song hotový. Žiadne upravovanie, nič. Jediné čo som potreboval, bolo nechať to v sebe dozrieť, aby to dnes mohlo ísť von.“

Foto: Ján DoubleJ Jančok

„Pri komponovaní hudby som si myslel na svojho kamaráta a jeho koniec, ktorý bol pre mňa traumatizujúci, a na ktorý nikdy v živote nezabudnem. Predstavoval som si ako asi sadal do auta, ako pri tom nerozmýšľal, dupol na plyn a vydal sa na cestu. Myslím si, že je to veľmi aktuálna téma, a že táto pesnička vychádza v tom najlepšom čase, ako memento a upozornenie pre tých, ktorí podobný príbeh nezažili,“ dopĺňa Martin.

Poslaním pesničky je upozorniť na problém alkoholu, jeho nadmerného požívania a množstva dopravných nehôd. Jej názov vysvetľuje Denny, ktorý je zároveň aj autorom textu: „Pesničku som sa rozhodol nazvať Domov., lebo po udalosti, pri ktorej som mohol prísť o život aj ja, som sa vrátil viac “k sebe” a prehodnotil som moje fungovanie v živote. Napriek bolesti som práve doma precítil danú chvíľu a moje bytie sa tešilo, že je. Nič iné nechýbalo a nebolo potrebné. Denne sú na cestách tisíce ľudí, ktorí smerujú domov. A je našou spoločnou spoločenskou zodpovednosťou, aby sme sa tam aj všetci dostali. Každá nepozornosť, mobil alebo alkohol za volantom, môže spôsobiť, že sa niekomu zo sekundy na sekundu kompletne zmení život. Preto buďme obozretní na cestách domov,“ uzatvára Denny Veselý.

Singel Domov. vychádza spolu z videoklipom, ktorý sa nakrúcal v Prahe. Poďakovanie za jeho vizuál patrí Chaplymu a Patrikovi. Nad beatom držal dohľad El Murdo a o mix master a final aranž pesničky sa postaralo Starmusic studio Bratislava, kde sa song aj nahrával.

Komentáre