Hudba a film

Robo Opatovský vydal nový album Vianočné duetá

"Do života ho uviedli tri speváčky Mária Čírová, Barbora Švidraňová a Elis Mrázová, ktoré zároveň aj na duetách účinkujú."

TASR, 3. decembra 2016 11:00
Robo Opatovský Foto: TASR - Michal Svítok
Vianočné duetá je názov nového albumu speváka a skladateľa Roba Opatovského. Za veľkého záujmu médií a kolegov z branže ho predstavil v stredu večer (30. 11.). Je to jeho tretí vianočný album v speváckej kariére. Do života ho uviedli tri speváčky Mária Čírová, Barbora Švidraňová a Elis Mrázová, ktoré zároveň aj na „duetách“ účinkujú.

Album ponúka rovný tucet nových piesní, sú nimi Aleluja, Láska vianočná, Vianoce, Dnes je Deň, Duch Vianoc, Svitá, Čas sviečok, Len jedno želanie, Lístok spiatočný, Prvé Vianoce, Biela noc a Vianočný blázinec.

Hudba je z pera Roba Opatovského, textami prispeli Vlado Krausz, Oľga Záblacká, Milan Žitný, Jana Rolincová, Martin Žúži, Peter Konečný, Juraj Žák a Michal Mifkovič. V jednotlivých duetách sa okrem trojice krstných mám Čírovej, Švidraňovej a Mrázovej podieľali aj Miroslav Dvorský, Monika Hilmerová, Katka Koščová, Beáta Dubasová, Svetlana Rymarenko, Jana Kirschner, Sima Martausová, Monika Bagárová, Peter Cmorik a Robo Papp.

„Cítil som, že musím dať album, ktorý bude zložený z mojich vlastných vianočných pesničiek. Postupne som to tvoril niekoľko rokov až raz prišiel ten deň D, kedy som si povedal – áno – mám 12 skladieb, ktoré stoja za to. Spojil som sa so špičkou slovenskej pop scény, s ľuďmi, ktorých si vážim, ktorých mám rád. Možno že je to aj na základe toho, že som vianočné dieťa, tie melódie majú vianočný charakter,“ povedal spevák pre TASR.

„Skoro každá melódia, ktorá Robovi napadne, spadá do vianočného kontextu. Ako autor je naozaj fantastický a je obrovský profesionál, v tom čo robí. Pre mňa je česť, že tu dnes môžem pri ňom stáť. Obdivujem ho a ďakujem mu za spoluprácu. Ja tiež milujem Vianoce a asi preto sme sa spojili aj k vianočnému turné. Koncerty sú vypredané, tešíme sa my, aj fanúšikovia, atmosféra je krásna. Taký skutočný pohodový vianočný duch,“ doplnila Čírová, ktorá je aktuálne s Opatovským na turné.

Spoločné turné pokračuje 4. decembra v Leviciach, ďalšími zastávkami budú Martin (5. 12.), Žilina (11. 12.), Košice (12. 12.), Bratislava (13. 12.), Trnava (18. 12.) a Topoľčany (19. 12.).

ODPORÚČAME AJ:
Skupina Katapult vydala nový album Kladivo na život
Komajota zverejnila videoklip k singlu Druhé Slnko
Napísal Vodu, čo ma drží nad vodou. Urban patrí k rockovej generácii

Komentáre