Hudba a film

Sima Martausová prichádza s novým singlom Banánová šupka

"Pieseň je o tom, že je dobré mať aj chyby a nedokonalosti. "

TASR, 28. apríla 2015 8:00
Na snímke speváčka a hudobníčka Sima Martausová. Foto: TASR/Michal Svítok
Po minuloročnom letnom singli Karavan a úspešnej rotácii pesničky Buď mi doktorom má Sima Martausová pre rádiá pripravený nový singel Banánová šupka. Veselá pesnička z albumu Na pravom poludní bude určite spríjemnením čoraz teplejších dní.

„Pieseň Banánová šupka je o tom, že je dobré niekedy spadnúť, akoby šmyknúť sa na banánovej šupke. Je o tom, že je dobré mať aj chyby a nedokonalosti. Práve na nich sa najviac učíme pokore,“ hovorí o piesni jej autorka Sima Martausová.

Sima vypredáva koncerty


Sima a jej Päť chlapov v kapele Igor „Ajdži“ Sabo (bicie), Martin Zajko (gitary, mandolíny, ukulele), Pišta Lengyel (gitara, steel guitar), Martin Gašpar (kontrabas, basa), Martin Wittgruber (klávesy, akordeón) ďalej úspešne vypredáva sály na celom Slovensku. Odohrali vypredaný koncert v bratislavskom Zrkadlovom háji, ako hosť sa predstavila na vystúpeniach Jana Krausa na Slovensku, hrala v Londýne a Manchestri, s Milanom Lasicom a Pavlom Hammelom absolvovala vo Viedni aj špeciálny koncert pre Čechov a Slovákov.

Pripravuje sa na vystúpenie pre Nadáciu Orange, kde zaspieva spoločne s Danom Bártom. Začiatkom mája sa na štyroch koncertoch spolu s kapelou zastavia v mestách na východe Slovenska a hneď potom ich čaká pražské vystúpenie v Malostranskej besede. Pribúdajú aj termíny letných festivalov a vystúpení.

„Veľmi si vážim, že som mohla ísť s pánom Krausom a pánom Kosíkom na turné do Anglicka. Bol to pre mňa veľký zážitok spievať tak ďaleko a zároveň prežiť čas s takými milými ľuďmi. Keď som išla do Show Jana Krausa, tak som pána Krausa už poznala a vedela som, že sa nemám čoho báť, že je to príjemný človek,” spomína na čas strávený s českou moderátorskou osobnosťou Sima.

Fanúšikovia si ju budú môcť vypočuť už 1. mája v Michalovciach, deň nato v Bardejovských kúpeľoch, ďalšími mestami budú Sabinov (3.5.), Vranov nad Topľou (4.5.). V pražskej Malostranskej besede vystúpi 7. mája, na ďalší deň v Stěbořiciach u Opavy a 20. mája v Zlatých Moravciach.


Zdroj: youtube.com

ODPORÚČAME AJ:
Nový objav českej hudobnej scény Slza prichádza s prvým hitom Lhůta
Elán ponúkne na megakoncerte aj duet s víťazkou Hlasu Česko Slovenska
Kino novinky týždňa: Známa tvár z Pottera sa objaví v kráľovskom filme
Kristína nakrútila klip k titulnej piesni komédie Život je život
Charizmatického Anthonyho Quinna preslávil Grék Zorba

Komentáre