Hudba a film

Skupina No Name vydáva nový album S Láskou

"Album ponúka desiatku nových piesní a bonus navyše. Autorsky si Timkovci opäť vystačili sami. "

TASR, 6. októbra 2015 14:00
Igor Timko a skupina No Name Foto: http://www.no-name.sk/foto
Známa skupina No Name vydáva nový, v poradí ôsmy štúdiový album, ktorý dostal názov S Láskou. Košičania s ním prichádzajú po štyroch rokoch, keď predchádzajúci Nový album vydali v októbri 2011. Rovnomenný prvý singel s Láskou a druhý Povedz mi už rotujú v českom aj slovenskom éteri.

Album ponúka desiatku nových piesní a bonus navyše. Autorsky si Timkovci opäť vystačili sami. Hudbu skladali členovia kapely spoločne, väčšinu textov napísal Igor Timko, dva pridal brat Ivan. Jednou z piesní je duet Mám len pár chvíľ, ktorý s Igorom Timkom naspieval klávesák kapely Zoli Sallai. Album chce kapela pokrstiť až trikrát, v Prahe, Bratislave a rodných Košiciach.

"Album sme nazvali S Láskou, pretože sme v rámci kapelových debát dospeli do štádia, kedy nás síce teší všetka tá pozornosť v priebehu celej kariéry, ale bez našich blízkych by sme to asi neustáli. Budem nás citovať Len s Láskou, viem to ustáť, iba s láskou," uviedol pre médiá líder skupiny Igor Timko.

"Väčšina textov pochádza z môjho pera, no s príchodom prvorodeného syna Leonarda sa rozpísal brat Ivan. Dva texty si teda "strihol" sám. Hudobne sme sa na albume podieľali všetci, niekto viac, niekto menej. Podstatné je pre nás to, že proces tvorby ostáva totožný s obdobím, keď sme začínali. Jednoducho sa donesú piesne do skúšobne a tam sa začína debata. Nás samých považujem za najťažšiu porotu, pred ktorú musí predstúpiť každý za seba, ak chce do autorského priestoru prispieť," dodal Igor Timko.

Album S Láskou vznikal v metropole východu, kapela ho nahrala v zostave Igor Timko (spev), Dušan Timko (gitara), Ivan Timko (bicie), Roman Timko (gitara), Viliam Gutray (basa) a Zoli Sallai (klávesy). Už pravidelným hosťom albumov skupiny je aj Martin Gašpar, ktorý hosťuje na basovú gitaru v niekoľkých piesňach.

"Bývali časy, keď sme rodné Košice opustili hoc aj na mesiac a išli sme nahrávať k Petrovi Jandovi do štúdia Propast blízko Prahy. No teraz predstava, že by sme boli mesiac bez rodín, neprichádza do úvahy. Preto už druhý album po sebe točíme v košickom štúdiu Klakson. Je tam špičkový zvukár Roman Šoltys, ktorý stojí za nahrávkou Na, na, naa s Chinaski a rovnako dokonale nahral aj duet Ženušky s Luckou Bílou. Voľba bola teda jasná. Ráno deti do škôl, dopoludnia v štúdiu a popoludní s deckami na krúžky. Keďže pôsobíme v celom priestore bývalého Československa, album pokrstíme v Prahe (7.10.), Bratislave (8.10.) a doma v Košiciach (9.10.)," uzavrel líder kapely.

Piesne z nového album predstaví kapela začiatkom budúceho roka na česko-slovenskom turné. TASR informovala PR manažérka spoločnosti Propaganda House Nora Krchňáková.

ODPORÚČAME AJ:
Jubilant Kamil Peteraj vydáva zbierku S tebou a bez teba
Miro Žbirka prichádza s novým singlom a klipom piesne Live
Komajota pripravuje nový album Druhé slnko
Peter Bič Project chystá turné, absolvuje ho v obývacom autobuse

Komentáre