Hudba a film

Carmel Buckingham má nový singel aj umelecké meno

" Singel je alternatívnym elektro-minimal dielom, ktoré vzišlo hudobne i textovo z pera samotnej speváčky. "

TASR, 31. júla 2016 11:00
Carmel Paradise vo videoklipe k piesni Turn Me On. Foto: youtube.com
Má len 18 rokov a za sebou má žánrovo pestrú hudobnú minulosť. V roku 2013 zaujala v pop-rockovom duete Gone so sestrou Celeste Buckingham. Následne sa o rok neskôr našla v punkovom projekte The House United, ktorý vzbudil najväčšiu pozornosť singlom Emergency. Dnes vstupuje Carmel Paradise Buckingham na scénu s novým sólovým debutom Turn Me On.

Singel je alternatívnym elektro-minimal dielom, ktoré vzišlo hudobne i textovo z pera samotnej speváčky. Producentsky sa pod skladbu podpísal Ken Coomer, ktorý má v portfóliu spoluprácu s mnohými americkými, kanadskými či britskými umelcami. Ako speváčka prezrádza, singel vznikal v Coomerovom nahrávacom štúdiu v Nashville, ktoré je aktuálne jej domovom i umeleckou základňou.

"Ken bol skvelý! Viac-menej všetko urobila Carmel. Ponechal jej úplnú umeleckú slobodu. Je nadšený jej hudobným štýlom," dodáva manažment speváčky.

"Turn Me On je o prvom skutočnom dospelom vzťahu. O takom, vďaka ktorému človek cíti veci, aké necítil nikdy pred tým. Skladba hovorí všetky myšlienky, ktoré sa človek hanbí povedať nahlas, no víria mu stále dookola v hlave a robia mu búrku v srdci," rozpráva Carmel o svojom singlovom debute.



Na nedávnom nakrúcaní videoklipu v USA sa zúčastnila aj Carmelina staršia sestra Celeste, tentoraz však nie ako hosť v skladbe, ale ako podpora v zákulisí. Ako hodnotí Celeste singlový debut svojej mladšej sestry? "Carmelkina nová pesnička je vynikajúca. Bola som pri natáčaní klipu a musím povedať, že Carmel bola šéfom celého vizuálu," prezrádza Celeste. "Myslím si, že s pesničkou Turn Me On si Carmel posunula svoje hranice a neskutočne sa v ňom prejavila. Ako jej sestra, som neskutočne hrdá. Ako kolegyňa môžem len závidieť," dodáva Carmelina sestra a kolegyňa v jednej osobe.

Hoci znie Carmeline nové umelecké meno ako 100-percentný čistokrvný pseudonym, opak je pravdou. Vie to len málokto, no ide o speváčkino skutočné meno. Celým menom sa totiž volá Carmel Paradise Buckingham a práve svoje druhé meno sa rozhodla snúbiť so svojou sólovou hudobnou kariérou. Už onedlho poteší fanúšikov prvým sólovým EP (Short album), ďalšími singlami a debutovým sólo albumom.


Carmel Paradise je 18-ročná speváčka a skladateľka, ktorá žije a tvorí v americkom Nashville, štát Tennessee. Po detstve, strávenom vo východnej Európe, sa s rodinou presťahovala do Nashville, kde odštartovala svoju hudobnú kariéru. Experimentovala s rôznymi žánrami. Ako pätnásťročná hosťovala v skladbe svojej sestry, európskej pop hviezdy Celeste Buckingham. Ako 16-ročná sa stala líderkou nashvillskej punk-rockovej kapely The House United. V súčasnosti pracuje na debutovom sólo albume. Jej aktuálny zvuk je charakteristický hudobným experimentovaním na pomedzí elektroniky, alternatívy a pop music. Typickou črtou jej tvorby sú texty evokujúce emócie, pripomínajúce klasický rock. Ide o nový fresh sound s hip-hopovými prvkami a beatmi, chytľavými popovými melódiami a veľkou silou ukrytou vo výrazných vokáloch.

TASR informovala Adriana Čahojová zo spoločnosti Soul For Show.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Walter Schnitzelsson uvádza nový singel Stalemate a ohlasuje album
Kino novinky týždňa: Pán Dokonalý alebo nájomný zabijak na úteku?
R. KODYM: Skupina Lucie je niečo ako Donald Trump a Ivana Trumpová
Tomáš Klus sa vracia na scénu, pesničky na koncert vyberú fanúšikovia

Komentáre