Hudba a film

Tomáš Klus sa vracia na scénu, pesničky na koncert vyberú fanúšikovia

"November bude patriť jeho slovenskému publiku v rámci RecyKlus Tour 2016."

TASR, 24. júla 2016 10:00
Tomáš Klus Foto: TASR - Michal Svítok
Český pesničkár Tomáš Klus minulý rok oznámil, že si dáva koncertnú prestávku. V týchto dňoch ohlasuje návrat na hudobnú scénu. Fanúšikovia, ktorí boli z jeho prestávky sklamaní, sa však majú na čo tešiť. Nielenže pred nich predstúpi plný sily a inšpirácie, ale ešte im dal aj možnosť vyskladať koncerty podľa pesničiek, ktoré majú najradšej.

Klusov odchod z koncertných pódií mnohých jeho fanúšikov veľmi zarmútil, no už pred ním avizoval, že pauza nebude dlhšia ako rok. V októbri sa predstaví v Českej republike a november bude patriť aj jeho slovenskému publiku v rámci RecyKlus Tour 2016. Spevák, ktorý len prednedávnom oslávil svoju tridsiatku, sa rozhodol, že o tom, ako bude jeho turné vyzerať, rozhodnú fanúšikovia.

Na webovej stránke turné recyklus.cz dáva všetkým možnosť hlasovať za 12 pesničiek a tie, ktoré získajú najviac hlasov, aj odznejú. Podľa Klusovho manažéra Jana Seidela bude hlasovanie ukončené niekedy okolo 25. júla.

„Je hlavne na vás, aké pesničky na koncertoch zahráme a zrecyklujeme do nového kabátu,“ vyzýva Klus. V rámci turné tak odznie 12 najobľúbenejších skladieb fanúšikov, ale tiež srdcovky kompletnej Cílovej skupiny a aj úplne nový singel.

„RecyKlus beriem ako bilančné pole čerstvého tridsiatnika, kedy mám možnosť sám seba dať do poriadku. Zistiť, čo zo starého „ja“ už nie je potrebné, čo šetrne zlikvidovať a z čoho, naopak, opäť vychádzať. Týka sa to ako mojej tvorby, teda osobnosti Tomáša Klusa, tak aj toho, kto je doma. Vyšlo mi z toho, že som nesmierne vďačný za to, ako skoro som mohol vo svojom živote začať robiť to, čo ma skutočne napĺňa, naplniť tak osobný cieľ - byť svojim deťom najlepším otcom a svojej žene najlepším mužom,“ povedal pre médiá Klus.



Slovenská časť Klusovho RecyKlus Tour odštartuje 19. novembra v Poprade, bude pokračovať o deň neskôr v Košiciach, odkiaľ sa presunie na koncert 22. novembra do Trenčína. Turné ukončí v Bratislave 23. novembra.

Vstupenky je možné zakúpiť v sieti Ticketportal. TASR informovala Danka Šoporová zo spoločnosti Access Production.

ODPORÚČAME AJ:
R. KODYM: Skupina Lucie je niečo ako Donald Trump a Ivana Trumpová
Kino novinky týždňa: Film Učiteľka ocenili v Karlových Varoch
Highlighty týždňa: Pokémoni sú späť. V ktorej krajine hru zakázali?
Poľana bodovala v Los Angeles

Komentáre