Hudba a film

Festivalové leto pokračuje, Uprising zverejnil veselý spot

"Uprising Reggae Festival 2014 vypukne na bratislavských Zlatých pieskoch o necelý mesiac."

Webmagazin.sk, 31. júla 2014 10:00
Uprising 2013 (Ilustračné foto) Foto: TASR/Michal Svítok


Leto, to je nielen slnko a pláže, ale aj hudba a festivaly. Niektoré už máme za sebou, iné sa ešte len tešia na svoje odštartovanie. Medzi také patrí aj Uprising, ktorý prichádza zo sveta reggae, dancehallu, ska, hip-hopu, dubstepu, drum&bassu, balkánu a elektro-swingu.

Bohatá účasť


Na čele hviezdneho pluku stoja mená ako Shaggy alias Mr. Boombastic, veterán a najväčšia žijúca ikona reggae Jimmy Cliff či The Skatalites, skupina považovaná za zakladateľa hudobného žánru Ska.

Z new yorského Bronxu vyšle rapovú smršť na Uprising jedna z najvýznamnejších postáv hip-hopu, legenda KRS-One. V prvej línii bude stáť top beatboxer vycvičený u austrálskych protinožcov Dub FX a jeho susedia z Nového Zélandu Cornerstone Roots. Poriadny náklad príde aj od “krstného otca jungle” a “kráľa beatov” Aphrodite. Z Jamajky so svojou skupinou príde aj mladý rasta warrior Chronixx, ktorý svojou hudbou dobýja svet a jeho krajan, bojovník za spravodlivosť, slobodu a rovnosť Junior Kelly.

Domáci aj exotickí


Nefalšované pozitívne vibrácie vystrelí na Zlaté piesky priamo z Bermúd aj Collie Buddz, ktorý je jeden z najvplyvnejších bielych reggae hudobníkov na planéte. Za Taliansko sa do služby hlásia dvojičky Mellow Mood. Do celej akcie sa zapoja aj členovia z Gentleman’s Dub Club, od ktorých môžete očakávať explóziu rytmov dub, ska a roots reggae s bohatou dychovou sekciou a úderným vokálnym prejavom. Krásou a talentom si zas všetkých podmaní, najvýraznejšia novodobá jamajská predstaviteľka tzv. New Roots, Jah 9 s kapelou Dubtonic Kru. Ako z guľometu na Uprisingu vysype svoje texty veterán Daddy Freddy, niekoľkokrát zapísaný v Guinessovej knihe rekordov za najrýchlejšie rapovanie na svete. Účasť potvrdili aj jamajskí dancehalloví inovátori Ward 21 a kalifornské slnko prinesie Jah Sun, jeden z hlavných predstaviteľov amerického reggae.

K tejto hviezdnej posádke sa samozrejme pridala aj silná československá úderka Medial Banana, Boyband, Vec & Škrupo, Tono S. & Beyuz, Bekim, James Cole a Moja Reč so svojim Komplot bandom.



Štyri hudobné stage, cinema zóna, kulinárske špeciality, množstvo workshopov, atrakcie ako zápasy v bahne, futbal, capoeira, ranná jóga, graffiti, streetart, U-rampa a tiež možnosť kombinovať koncerty s kúpaním či vodnými športmi, to všetko bude čakať na Zlatých pieskoch od 21. do 23. augusta.

Informácie poskytla Silvia Turnerová.

ĎALŠIE ČLÁNKY:


Bašavel na pláži: Vychutnajte si to najlepšie z rómskej kultúry
Žákovic Open otvára svoje brány, ponúka hudbu aj šport
Müller pripravuje nové CD, pre fanúšikov pridáva koncert navyše
Nominácie na MTV Video Music Awards sú známe, vedie Beyoncé
Beyoncé prevalcovala konkurenciu, je najvplyvnejšou celebritou sveta
James Blunt cestuje po Európe, príde aj na Slovensko
Joss Stone plánovali zavraždiť, na turné je so špeciálnou ochrankou
Skupina Kabát vyhlasuje súťaž, hrá sa o gitary so zlatou mechanikou

Komentáre