Hudba a film

V remaku filmovej klasiky A Star is Born bude hrať Lady Gaga

"Filmové štúdio Warner Bros. Pictures potvrdilo, že stvárni hlavnú úlohu, spolu s hercom a zároveň debutujúcim režisérom v jednej osobe Bradleym Cooperom."

TASR, 22. augusta 2016 12:00
Lady Gaga. Foto: TASR/AP
V pripravovanom remaku filmovej klasiky A Star is Born (Zrodila sa hviezda) bude hrať speváčka, textárka, skladateľka a kostýmová návrhárka Lady Gaga. Filmové štúdio Warner Bros. Pictures potvrdilo, že stvárni hlavnú úlohu, spolu s hercom a zároveň debutujúcim režisérom v jednej osobe Bradleym Cooperom (Americký ostreľovač, Dokonalý šéf, Vojnoví psi). Pre speváčku je to prvá veľká herecká postava vo filme, výrazne sa bude podieľať aj na príprave hudby a nových piesní.

"Mali sme šťastie sledovať Bradleyho Coopera pri jeho hereckej i producentskej práci a následný posun na miesto režiséra bol len prirodzeným krokom. Sme radi, že sa tak stane v jeho domácej Warner Bros. a že bude spolupracovať s ďalšou talentovanou hviezdou Lady Gaga," komentoval správu Greg Silverman, prezident Creative Development a Worldwide Production Warner Bros.

Inšpiráciou príbehu o alkoholom a depresiami zničenej hviezde, ktorá pomôže ambicióznej debutantke k úspechu, sú rovnomenné romantické muzikálové filmy z rokov 1976 (Barbara Streisand, Kris Kristofferson, réžia Frank Pierson), 1954 (Judy Garland, James Mason, r. George Cukor) či 1937 (Janet Gaynor, Fredric March, r. Jack Conway, William A. Wellman).

Filmová spoločnosť pripravovala remake A Star Is Born niekoľko rokov. Na začiatku figurovalo meno režiséra Clinta Eastwooda, ktorý po spolupráci s Bradleym Cooperom v jeho filme Americký ostreľovač, prenechal spoluprodukciu i réžiu práve Cooperovi. Pôvodne mala v hlavnej ženskej postave účinkovať speváčka Beyoncé, ale v čase ponuky otehotnela.

Film by mal mať premiéru v roku 2017.

ODPORÚČAME TIEŽ:
Skupina Green Day prichádza s novým singlom Bang Bang
Kino novinky týždňa: Matky rebelky si konečne začnú užívať
Jana Kirschner pridáva na jesennom turné druhý koncert v Bratislave
Hlavnú úlohu v Zozn@mke dostal Jiří Langmajer ako darček k 50-ke
Led Zeppelin pripravujú reedíciu záznamu The BBC Sessions

Komentáre