Hudba a film

VIDEO: Beáta Dubasová zverejnila klip k pesničke Skúšaná

"Klip k pesničke, ktorú nahrala v závere roka 2010, pre Dubasovú vyrobil jej dlhoročný verný fanúšik Roman Klištinec."

TASR, 3. mája 2016 8:00
Ilustračné foto Foto: TASR/Michal Svítok
Videoklip k pesničke Skúšaná zverejnila speváčka Beáta Dubasová. Klip k pesničke, ktorú nahrala v závere roka 2010, pre ňu vyrobil jej dlhoročný verný fanúšik Roman Klištinec.

"Na spoluprácu ma už dávnejšie oslovil známy gitarista Peter Peci Uherčík, s ktorým sa poznáme už veľa rokov a ktorý v roku 2010 pripravoval album s názvom Peci a priatelia. Z ponúknutých vecí som si vybrala pesničku so smutným, ale krásnym textom Petra Konečného s názvom Skúšaná. Vyšla v decembri 2010 na predvianočnom maxisingli Prídu k nám Vianoce", uviedla pre TASR speváčka. "Je to príbeh o žene, ktorá prechádza ťažkým životným osudom a čaká na každú noc. Tá jej v podobe krásnych snov, pomáha znášať jej ťažký osud, lebo jej život je smutný, bez lásky a porozumenia a ona ho nedokáže zmeniť. Vrátila som sa k tejto pesničke aj formou tohto klipu, lebo si myslím, že je stále aktuálna," dodala.



Beáta Dubasová absolvovala 9. apríla s tzv. 3D skupinkou – Drapák, Dubasová, Desmod – koncert v londýnskej Camden Town Hall na veľkej Česko-slovenskej megapárty. "V Londýne som sa stretla aj s mojím verným fanúšikom Romanom Klištincom, ktorý tam dlhodobo žije a prišiel aj na koncert. Po pár dňoch mi poslal tento milý foto-videoklip ako darček pre všetkých našich fanúšikov a aby sa na túto vydarenú pesničku nezabudlo," povedala.

Beáta Dubasová (*14.5.1963, Stropkov) absolvovala v roku 1982 spevácku súťaž Košický zlatý poklad, získala na nej druhé miesto a cenu divákov. Od roku 1984 vystupovala so skupinou Kamene. Pesničky jej skladali Vašo Patejdl, Pavol Danišovič a textár Roman Spišiak. Jej prvým hitom bola skladba Účesy v roku 1985. Rok nato súťažila s piesňou Rozmarný na Bratislavskej lýre. V roku 1987 vydala prvú LP platňu Beáta, na ktorej boli hity Prvý a posledný, Dievča z reklamy. Ešte v roku 1987 spievala aj na pesničkovom albume pre deti Peter, Vašo a Beáta deťom. V roku 1988 vyšiel druhý album Úschovňa pohľadov a v roku 1990 tretí Za dverami mojej izby. V spolupráci s Vašom Patejdlom vydala v roku 1993 Modrý album. Producentom jej ďalšieho albumu 7 dní bol v roku 2000 gitarista Juraj Burian, v roku 2001 vydala kompiláciu Beáta/To najlepšie. V roku 2006 vychádza album Ako chutí ráno a v septembri 2007 kompilačný album hitov Best Of. V edícii Opus 100 vyšli v máji 2010 prvé dva albumy Beáta a Úschovňa pohľadov.

ODPORÚČAME TIEŽ:
VIDEO: Dara Rolins prespievala hit Wild World pre novú českú komédiu
Prince zomrel, no jeho hudba zostala. Pripomeňte si ho s nami
Skupina IMT Smile oslavuje 20 rokov na hudobnej scéne
Dado Nagy: Veľká väčšina spisovateľov má veľké egá

Komentáre